Home Drankspellen 10 leuke drankspellen die je kunt spelen tijdens je volgende corona huisfeestje

10 leuke drankspellen die je kunt spelen tijdens je volgende corona huisfeestje

by Sander
Beer pong

Drankspellen doe je natuurlijk met een goede pilsner en goede muziek. Wij van Bierproefwinkel houden ook wel van een feestje en het liefst in combinatie met drankspellen. Vandaar dat we een top 10 meest toffe drankspellen op een rijtje hebben gezet om jouw avond een succes te maken. En nee, dit zijn niet je standaard drankspellen. Zelfs wij houden soms wel van wat creativiteit. Wat heb je hiervoor nodig?

  • Bier
  • Muziek
  • Een goed gezelschap
  • En bier
  • Pakje kaarten

Lijkt ons een goede avond, vooruit met de geit.

1. Kings Cup

Wat heb je nodig?

Drank & Kaarten

Dit spel speel je bij voorkeur met een grote groep mensen. Elke keer dat je een kaart kiest, moet je doen wat de onderstaande lijst aangeeft. Hoe meer mensen er moeten drinken, hoe beter.

Kingscup

Meer informatie vind je natuurlijk op wikipedia: Kingscup (hier staat ook een afbeelding die je wel kunt lezen)

2. Never have I ever – Drankspel

Never Have I Ever is een geweldig spel om de geheimen van je vrienden te kennen! Je moet iets delen dat je nog nooit eerder hebt gedaan en de mensen die het hebben, moeten een slok van hun bier nemen. Als ik bijvoorbeeld zeg: “Ik ben nog nooit gearresteerd”, krijgen alle gearresteerde leden van de groep iets te drinken. De sleutel hier is om ervoor te zorgen dat je vrienden hun gênante verhalen toegeven, dus pas op voor wat je zegt!

Wat heb je nodig?

Drank

Never have I ever drankspel

3. Dronken Jenga

Wat heb je nodig?

Drank & Jenga

Dronken Jenga is als normale Jenga, maar met grappige en gekke uitdagingen geschreven op elk van de 54 Jenga-blokken. De truc is om met één hand een blok van de stapel blokken op te pakken en bovenop de stapel te plaatsen. Als de stapel valt, adt je je drankje en raap je twee blokken op en voltooi je de opdrachten die op de blokken staan.

Jenga Drankspel

4. Stampertje

Wat heb je nodig?

Drank


Een super makkelijk drankspel voor de tijd dat mensen in slaap beginnen te vallen! Het enige dat je hoeft te doen, is rond een tafel gaan zitten en een handbeweging voor jezelf kiezen. Je kunt een overwinningsteken kiezen of je fantasie de vrije loop laten (of vies;)). Iedereen bonkt aan tafel en het spel begint. Je start je handactie en doet dan de actie van iemand anders, terwijl de anderen blijven bonzen. Nu herhaalt de persoon wiens handactie werd uitgevoerd zijn actie, en van degene wiens beurt hij daarna wil. Wie het verprutst of er te lang over doet om te reageren, drinkt. Om het spel leuker te maken, zou je ook voor iedereen een geluid kunnen maken en de actie EN het geluid kunnen doen. Snap je?

We gaan later verder, we hebben teveel van de spelletjes getest… nog 6 te gaan!

Leave a Comment

Ook interessant

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy