Home Populaire berichten 2020 Aldi bier – kopen of niet?

Aldi bier – kopen of niet?

by Sander

Wij gingen op onderzoek uit of het je centen waard is om Aldi bier te kopen of dat je het beter kan laten staan. Aldi bier is inmiddels lekker aan de weg aan het timmeren en je kan de tv niet aanzetten zonder dat je een reclame van het concern te zien krijgt. Ze zijn dus lekker bezig om hun imago te verbeteren, maar wij kijken alleen naar bier. Dus hoe goed komen de biertjes van Aldi uit de test? Wij hebben het voor jullie getest.

Het is wel even goed om te benoemen dat Aldi inderdaad hard aan hun imago aan het werken is. Dit zie je ook al (jaren) terug in het assortiment. De B of C producten worden van betere kwaliteit en daarnaast worden er ook steeds meer A merken aan het assortiment toegevoegd. Waaronder verschillende A merk bieren zoals Amstel en Heineken. Aldi lijkt ook mee te willen liften op de laatste rage; namelijk speciaal bieren.

De speciaal bieren van Aldi

De speciaal bieren van de Aldi komen allen bij onze buren vandaan. Het zijn namelijk Belgische bieren over smaak valt niet te twisten maar onze Zuiderburen kunnen een lekker biertje brouwen.

Het assortiment Aldi speciaal bieren bevat 6 speciale soorten bier. Allen van het een en hetzelfde merk namelijk Steenbrugge. De bieren rollen trouwens allemaal uit de brouwerij (fabriek) van Swinkels Family Brewers.

Het assortiment speciale bieren van de Aldi zijn de volgende:

  1. Lentebock – Hoge gisting – 6.5% alcohol
  2. Blond – Bovengisting – 6.5% alcohol
  3. Tripel – Bovengisting – 8,5% alcohol
  4. Bruin – Bovengisting – 6.5% alcohol
  5. Abdijbock – Bovengisting – 6,5% alcohol
  6. Winter – Bovengisting – 6,5% alcohol

Onze mening

Het assortiment van de speciaal bieren van de Aldi is niet denderend te noemen. Hiermee bedoelen wij de de keuze die Aldi te bieden heeft in haar speciaal bier assortiment. Echter zijn dit prima bieren te noemen. Voor elk gerecht of elke gelegenheid hebben ze een biertje op voorraad.

Naar onze mening was de Steenbrugge Blond echt de winnaar en dat is ook niet zo gek. Dit speciale biertje heeft namelijk menig prijs in de wacht gesleept. Dit bier is “goed” getest volgens European Beer Star en heeft de World Beer Awards van 2019 gewonnen. Het is een lekker bier met kruidnagel en kaneel, en dit proefden wij ook echt terug!

Ook interessant

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy