Home Geen categorie Alles over het grootste bierfeest ter wereld: het Oktoberfest!

Alles over het grootste bierfeest ter wereld: het Oktoberfest!

by Sander
Oktoberfest

Het Oktoberfest is een uniek bierfeest dat jaarlijks miljoenen bezoekers trekt naar München. De focus van dit feest ligt voornamelijk op de sfeer, bier, gezelligheid en traditie. Of je nu een liefhebber bent van bier of gewoon wilt genieten van de bijzondere sfeer die je tijdens dit evenement kunt ervaren, door de tekst hieronder te lezen kom je alles te weten over het grootste bierfeest ter wereld.

Wat is het Oktoberfest?

Het Oktoberfest is een welbekend bierfeest dat traditiegetrouw elk jaar plaatsvindt in München, Duitsland. Het is een evenement dat is uitgegroeid tot het grootste bierfeest ter wereld, waar tegenwoordig miljoenen bezoekers uit binnen- en buitenland worden aangetrokken. Het festiviteitenterrein bestaat uit veertien grote tenten, bekend als Bierhäuser. Tijdens het Oktoberfest is het drinken van bier 1 van de meest belangrijke bezigheden. Er wordt overigens traditioneel alleen bier uit München geschonken en het is noodzakakelijk om traditiegetrouw aan te kleden. Denk aan de juiste kleding als lederhosen.

Hoe is het Oktoberfest ontstaan?

Het Oktoberfest is ter ere van het huwelijk van kroonprins Lodewijk van Beieren en prinses Therese von Sachsen-Hildburghausen ontstaan op 12 oktober 1810. Tijdens dit huwelijk werden alle inwoners van München uitgenodigd om op een weiland het glas te heffen en om de bruiloft samen te vieren. Deze viering en de bijbehorende paardenrace vormden de basis van wat wij tegenwoordig kennen als het Oktoberfest.

Waar wordt het Oktoberfest gehouden?

Het Oktoberfest wordt gehouden op de Theresiaweide, oftewel Wiesn, in München. Theresiaweide bevindt zich nabij het centrum van München. Er is meer dan genoeg en ruimte voor de grote tenten, de biermarkten en de kermis die bij het Oktoberfest horen. München is de ideale locatie voor het Oktoberfest, vooral vanwege de rijke biercultuur en de gastvrije sfeer.

Wanneer is het Oktoberfest?

Hoewel de naam doet vermoeden dat het Oktoberfest in oktober plaatsvindt, is dit niet zo. Het evenement vindt plaats op de eerste zaterdag na 15 september en dus niet in de maand Oktober. Op het festiviteitenterrein zullen er 14 grote tenten staan voor Oktoberfest bier, die elk ruimte bieden voor duizenden mensen om zo samen van een biertje te genieten. Ben je geen fan van bier, dan zijn andere opties zat zoals frisdrank, alcoholvrij bier of wijn. Het is gebruikelijk om aan lange tafels plaats te nemen en te genieten van eten, lachen en natuurlijk het drinken van bier.

Ook interessant

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy