Home Drankspellen Beer pong

Beer pong

by Sander
beer pong

Bierpong, ook wel Beiroet genoemd, is een drankspel waarbij spelers een pingpongbal over een tafel gooien met de bedoeling de bal aan de andere kant in een kopje bier te landen. Het spel bestaat uit twee teams van twee of meer spelers per kant met aan elke kant van de tafel met 6 of 10 bekers in een driehoeksformatie. Elk team probeert vervolgens om de beurt pingpongballen in de bekers van de tegenstander te gooien. Als een bal in een beker terechtkomt, wordt de inhoud van de beker opgedronken door het andere team en wordt de beker van de tafel verwijderd. Het eerste team dat alle bekers van de tegenstander heeft uitgeschakeld, is de winnaar.

Beer pong

Eén van de leukste drankspellen om te doen met een grote groep personen

Bierpong is leuk omdat je er niet over na hoeft te denken, de regels spreken immers voor zich. Daarnaast is het een vrij flexibel spel waarbij je goed dronken kan worden. De enige benodigdheden zijn LITERS bier, een goede tafel en een stapel met bekers. Op het begin kan het suf zijn omdat iedereen nog vrij nuchter is, echter slaat het sentiment snel om in euforie en enthousiasme!

Oorsprong van beerpong

Het spel

De oorsprong van beerpong komt vanuit de leden van Delta Upsilon die Throw Pong (beerpong) speelden op Bucknell Universit tijdens een house party weekend in 1980. Het spel werd oorspronkelijk verondersteld te zijn geëvolueerd van de originele bierpong gespeeld met pingpong batjes, waarvan algemeen wordt aangenomen dat het zijn oorsprong vond in de broederschappen van Dartmouth College in de VS in de jaren 1950 en 1960, waar het sindsdien onderdeel van is geworden. De sociale cultuur van de campus. De originele versie leek op een echt pingpongspel met een net en glazen bier aan elke kant van de tafel. Uiteindelijk werd er een versie zonder pingpong batjes uitgevonden en werden de namen Beer Pong en Beirut ergens in de jaren tachtig in sommige delen van de Verenigde Staten aangenomen. Beste bazen dus die gasten van de Delta Upsilon

Op sommige plaatsen verwijst Beer Pong naar de versie van het spel met pingpong batjes, en Beirut naar de versie zonder de batjes. Volgens een onderzoek van CollegeHumor is bierpong echter de meest gebruikelijke term voor het peddelloze spel dan Beiroet.

De oorsprong van de naam “Beiroet” wordt betwist. Een opiniestuk uit 2004 in The Daily Princetonian, de studentenkrant van Princeton University, suggereerde dat de naam mogelijk werd bedacht op Bucknell of Lehigh University rond de tijd van de Libanese burgeroorlog. Beiroet, de hoofdstad van Libanon, was het toneel van veel gevechten tijdens de oorlog, met name mortiervuur.

Uitleg van het spel (+ video)

Bierpong wordt meestal gespeeld met twee teams van elk twee tot vier spelers. Elk team begint het spel door aan beide uiteinden van de tafel achter hun rek met bekers te gaan staan. Meestal zijn dit 6 tot 10 bekers aan elke kant van de tafel. Echter maakt het voor ons Nederlanders vaak weinig uit hoeveel bekers er staan, als er maar lekker gegooid kan worden.

Weten hoe bierping werkt? Check de video

Speelveld

Hoewel het spel eigenlijk gespeeld moet worden op een echte pingpongtafel zien we in de praktijk dat dit helemaal nooit gedaan wordt (tenzij je bij een welvarende familie op bezoek bent). Een reguliere eettafel voldoet meestal al, en voor de studenten onder ons. Met de meest iconische ikea tafel van €5,00 kom je ook een heel eind. Voor de sfeer maakt het vaak geen fluit uit op wat voor soort tafel je beerpong gaat spelen. Na een paar rondjes trekt niemand er ook nog maar iets van aan hoe de tafel eruit ziet. Het enthousiasme en de drank neemt het gebrek aan een goede tafel al snel weg.

GEARSSSZZ

Door de jaren heen is ons opgevallen dat er veel verschillende bekers of glazen gebruikt worden voor dit spel. Maar de perfecte beker blijft toch wel die vel rode Amerikaanse typische drankbeker. Door de grote opening en het feit dat je er écht een grote hoeveelheid drank in kwijt kan maakt het spel al een stuk leuker. Natuurlijk kunnen de echte veteranen aan de bak gaan met fluitjes. Wij raden dit echter niet aan, ga voor het grove werk en pak gewoon van die Amerikaanse dikke bekers.

Alcohol

Een goedkoop bleek pils of licht bier van 3,2-5% procent heeft soms de voorkeur vanwege de grote hoeveelheden die tijdens verschillende spellen worden geconsumeerd. Soms worden er volgens de huisregels bekers met andere dranken gebruikt tijdens het spel. Denk hierbij aan mixjes bijvoorbeeld, alles om eraan te doen om helemaal toeter naar huis te gaan. Voor niet-drinkers mag het spel zonder bier worden gespeeld, zoals wordt gedaan aan de Utah State University (uit geschiedenis overwegingen moesten we dit even zeggen maar is helemaal geen zak aan) waar alcohol op de campus niet is toegestaan; In plaats daarvan wordt wortelbier gebruikt. Om hygiënische redenen kan het spel ook worden gespeeld met bekers water waaruit de spelers niet drinken, maar uit een apart kopje bier of alcohol.

Het spel spelen (skip maar, saai onderdeel)

Traditioneel wordt het bierpongspel gespeeld door talloze variaties van regelsets. In de afgelopen jaren hebben organisaties zoals The World Series of Beer Pong “officiële” regels opgesteld. Doorgaans houden spelers zich aan een uniforme reeks “huisregels” die vaak consistent zijn binnen één universiteit of regio van het land (bijv. “West Coast-regels”) of die “huis-voor-huis” kunnen verschillen. Aantal bekers, stuiteren, opnieuw rekken, hoeveelheid alcohol, afstandsschoten, enz. Kunnen allemaal variëren. Alle huisregels moeten worden geplaatst of mondeling worden vermeld en begrepen door beide teams voordat het spel begint.

De volgorde van spelen varieert – beide spelers van het ene team kunnen schieten, gevolgd door beide spelers van het andere team, of spelers van tegenovergestelde teams kunnen afwisselend heen en weer schakelen. [24] Een gemaakte beker moet onmiddellijk worden opgedronken en uit het spel worden gehaald. Sommige regelsets staan ​​”re-racking” toe (ook bekend als “reforming”, “rearranging”, “consolidation”, en andere namen), wat een herschikking is van de resterende cups van een team nadat sommige zijn verwijderd. De formaties, het aantal cups, wanneer ze opnieuw moeten worden gerangschikt, enzovoort, zijn afhankelijk van de regelset. Een team met drie overgebleven bekers kan bijvoorbeeld het andere team vragen om de bekers in een enkele driehoeksformatie te “rekken”. [25]

Gemeenschappelijke huisregels stellen spelers in staat om de bal uit de beker te ‘vingeren’ of te blazen als de bal rond de binnenrand draait. Een andere veel voorkomende huisregel stelt dat als een team tijdens zijn beurt beide schoten maakt, er een ‘rollback’ plaatsvindt waardoor elke speler opnieuw kan schieten. [26] In de World Series of Beer Pong-regels vindt slechts een ‘rollback’ van één bal plaats, wat resulteert in een maximum van drie kopjes dat per beurt kan worden gemaakt.

Voor het schieten mogen teams de pingpongballen in bekers met water dompelen om de ballen eraf te wassen. Onderzoek heeft echter aangetoond dat de wasbekers nog steeds bacteriën zoals E. coli kunnen bevatten. [27] [28] Als gevolg hiervan kunnen spelers water in de bekers doen in plaats van bier, en een apart biertje aan de kant houden om uit te drinken.

Gooi technieken

De meest gebruikelijke werptechniek is de boogschot, waarbij men de pingpongbal met de toppen van de duim en wijsvinger vastpakt, de arm schuin houdt met de bal naar boven, en vervolgens gooit met een lichte elleboogbeweging waarbij de bovenarm parallel wordt gehouden met de tafel.

Gooitechnieken beerpong

Sommige spelers gooien “fastball” -stijl die een meer harde hakbeweging gebruikt om de bal in een meer directe lijn naar de beoogde doelbeker te sturen. Een fastball-opname kan gunstig zijn als de huisregels voorschrijven dat een omgestoten beker van de tafel wordt verwijderd, in welk geval een fastball meerdere bekers kan elimineren als hij hard genoeg wordt gegooid.

Een stuiterschot wordt uitgevoerd door de bal naar de cups te laten stuiteren. Afhankelijk van de huisregels, kan een stuiterschot meer dan één beker waard zijn als het andere team de mogelijkheid heeft om een ​​teruggestuiterde bal weg te meppen.

Winnen

Als een team zijn laatste beker leeg drinkt, verliest het andere team, tenzij ze al hun resterende bekers kunnen maken; dit wordt een weerlegging of verlossing genoemd. Als het verliezende team hun verlossingsschoten kan maken, wordt het spel gedwongen tot verlenging waarbij drie bekers worden gebruikt in plaats van de normale tien bekers. Een andere ‘huisregel’ kan voor of tijdens de wedstrijd worden uitgesproken tijdens een shutout.

Een shutout in bierpong vindt plaats als het ene team alle tien de bekers maakt en het andere team geen bekers. Als de shutout toch plaatsvindt, moet het verliezende team doen wat de twee teams besloten hebben, zoals streaken (blote ronde) of een grote hoeveelheid bier drinken. Ook afhankelijk van ‘huisregels’ zijn er andere manieren om het spel te beëindigen. Bekers die per ongeluk in het rek zijn achtergelaten nadat ze zijn gemaakt, staan ​​bekend als death / kill-bekers. Deze bekers zullen het spel onmiddellijk beëindigen als ze opnieuw worden gemaakt.

Gezondheidseffecten

Het spel kan verschillende gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Zoals bij elke activiteit waarbij alcohol is betrokken, kan beerpong ervoor zorgen dat spelers dronken of zelfs dronken genoeg worden om alcoholvergiftiging op te lopen.

-Gewoon een kleine kater, niet zeiken en maak er iets leuks van-

Toernooien en competities

Beerrpongtoernooien worden in de Verenigde Staten gehouden op lokaal, regionaal en nationaal niveau.

De World Series of Beer Pong (WSOBP) is het grootste bierpongtoernooi ter wereld. WSOBP IV, gehouden in januari 2009 in het Flamingo Hotel and Casino in Las Vegas, Nevada, had een hoofdprijs van $ 50.000 en meer dan 800 deelnemers uit de VS en Canada. WSOBP V, gehouden in januari 2010, had meer dan 1.000 deelnemers, waaronder teams uit Ierland, Schotland, Duitsland en Japan. De World Beer Pong Tour heeft stops in verschillende steden en ook geldprijzen.

Een meer gebruikelijke organisatie van bierpongspellen zijn competities die op lokaal of regionaal niveau opereren. Normaal gesproken zal een groep pongliefhebbers teams (partnerschappen) creëren en wekelijks tegen elkaar spelen. Soms hebben de competities websites, ranglijsten en statistieken, terwijl andere zijn gestart door studenten met het doel van intramurale competitie, zoals aan de Universiteit van Californië, Santa Barbara met de “Isla Vista Beer Pong League”, en aan de New York University. [42]

Ook interessant

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy