Home Drankspellen Beer pong

Beer pong

by Sander
beer pong

Bierpong, ook wel Beiroet genoemd, is een drankspel waarbij spelers een pingpongbal over een tafel gooien met de bedoeling de bal aan de andere kant in een kopje bier te landen. Het spel bestaat uit twee teams van twee of meer spelers per kant met aan elke kant van de tafel met 6 of 10 bekers in een driehoeksformatie. Elk team probeert vervolgens om de beurt pingpongballen in de bekers van de tegenstander te gooien. Als een bal in een beker terechtkomt, wordt de inhoud van de beker opgedronken door het andere team en wordt de beker van de tafel verwijderd. Het eerste team dat alle bekers van de tegenstander heeft uitgeschakeld, is de winnaar.

Beer pong

Eén van de leukste drankspellen om te doen met een grote groep personen

Bierpong is leuk omdat je er niet over na hoeft te denken, de regels spreken immers voor zich. Daarnaast is het een vrij flexibel spel waarbij je goed dronken kan worden. De enige benodigdheden zijn LITERS bier, een goede tafel en een stapel met bekers. Op het begin kan het suf zijn omdat iedereen nog vrij nuchter is, echter slaat het sentiment snel om in euforie en enthousiasme!

Oorsprong van beerpong

Het spel

De oorsprong van beerpong komt vanuit de leden van Delta Upsilon die Throw Pong (beerpong) speelden op Bucknell Universit tijdens een house party weekend in 1980. Het spel werd oorspronkelijk verondersteld te zijn geëvolueerd van de originele bierpong gespeeld met pingpong batjes, waarvan algemeen wordt aangenomen dat het zijn oorsprong vond in de broederschappen van Dartmouth College in de VS in de jaren 1950 en 1960, waar het sindsdien onderdeel van is geworden. De sociale cultuur van de campus. De originele versie leek op een echt pingpongspel met een net en glazen bier aan elke kant van de tafel. Uiteindelijk werd er een versie zonder pingpong batjes uitgevonden en werden de namen Beer Pong en Beirut ergens in de jaren tachtig in sommige delen van de Verenigde Staten aangenomen. Beste bazen dus die gasten van de Delta Upsilon

Op sommige plaatsen verwijst Beer Pong naar de versie van het spel met pingpong batjes, en Beirut naar de versie zonder de batjes. Volgens een onderzoek van CollegeHumor is bierpong echter de meest gebruikelijke term voor het peddelloze spel dan Beiroet.

De oorsprong van de naam “Beiroet” wordt betwist. Een opiniestuk uit 2004 in The Daily Princetonian, de studentenkrant van Princeton University, suggereerde dat de naam mogelijk werd bedacht op Bucknell of Lehigh University rond de tijd van de Libanese burgeroorlog. Beiroet, de hoofdstad van Libanon, was het toneel van veel gevechten tijdens de oorlog, met name mortiervuur.

Uitleg van het spel (+ video)

Bierpong wordt meestal gespeeld met twee teams van elk twee tot vier spelers. Elk team begint het spel door aan beide uiteinden van de tafel achter hun rek met bekers te gaan staan. Meestal zijn dit 6 tot 10 bekers aan elke kant van de tafel. Echter maakt het voor ons Nederlanders vaak weinig uit hoeveel bekers er staan, als er maar lekker gegooid kan worden.

Weten hoe bierping werkt? Check de video

Speelveld

Hoewel het spel eigenlijk gespeeld moet worden op een echte pingpongtafel zien we in de praktijk dat dit helemaal nooit gedaan wordt (tenzij je bij een welvarende familie op bezoek bent). Een reguliere eettafel voldoet meestal al, en voor de studenten onder ons. Met de meest iconische ikea tafel van €5,00 kom je ook een heel eind. Voor de sfeer maakt het vaak geen fluit uit op wat voor soort tafel je beerpong gaat spelen. Na een paar rondjes trekt niemand er ook nog maar iets van aan hoe de tafel eruit ziet. Het enthousiasme en de drank neemt het gebrek aan een goede tafel al snel weg.

GEARSSSZZ

Door de jaren heen is ons opgevallen dat er veel verschillende bekers of glazen gebruikt worden voor dit spel. Maar de perfecte beker blijft toch wel die vel rode Amerikaanse typische drankbeker. Door de grote opening en het feit dat je er écht een grote hoeveelheid drank in kwijt kan maakt het spel al een stuk leuker. Natuurlijk kunnen de echte veteranen aan de bak gaan met fluitjes. Wij raden dit echter niet aan, ga voor het grove werk en pak gewoon van die Amerikaanse dikke bekers.

Alcohol

Een goedkoop bleek pils of licht bier van 3,2-5% procent heeft soms de voorkeur vanwege de grote hoeveelheden die tijdens verschillende spellen worden geconsumeerd. Soms worden er volgens de huisregels bekers met andere dranken gebruikt tijdens het spel. Denk hierbij aan mixjes bijvoorbeeld, alles om eraan te doen om helemaal toeter naar huis te gaan. Voor niet-drinkers mag het spel zonder bier worden gespeeld, zoals wordt gedaan aan de Utah State University (uit geschiedenis overwegingen moesten we dit even zeggen maar is helemaal geen zak aan) waar alcohol op de campus niet is toegestaan; In plaats daarvan wordt wortelbier gebruikt. Om hygiënische redenen kan het spel ook worden gespeeld met bekers water waaruit de spelers niet drinken, maar uit een apart kopje bier of alcohol.

Het spel spelen (skip maar, saai onderdeel)

Traditioneel wordt het bierpongspel gespeeld door talloze variaties van regelsets. In de afgelopen jaren hebben organisaties zoals The World Series of Beer Pong “officiële” regels opgesteld. Doorgaans houden spelers zich aan een uniforme reeks “huisregels” die vaak consistent zijn binnen één universiteit of regio van het land (bijv. “West Coast-regels”) of die “huis-voor-huis” kunnen verschillen. Aantal bekers, stuiteren, opnieuw rekken, hoeveelheid alcohol, afstandsschoten, enz. Kunnen allemaal variëren. Alle huisregels moeten worden geplaatst of mondeling worden vermeld en begrepen door beide teams voordat het spel begint.

De volgorde van spelen varieert – beide spelers van het ene team kunnen schieten, gevolgd door beide spelers van het andere team, of spelers van tegenovergestelde teams kunnen afwisselend heen en weer schakelen. [24] Een gemaakte beker moet onmiddellijk worden opgedronken en uit het spel worden gehaald. Sommige regelsets staan ​​”re-racking” toe (ook bekend als “reforming”, “rearranging”, “consolidation”, en andere namen), wat een herschikking is van de resterende cups van een team nadat sommige zijn verwijderd. De formaties, het aantal cups, wanneer ze opnieuw moeten worden gerangschikt, enzovoort, zijn afhankelijk van de regelset. Een team met drie overgebleven bekers kan bijvoorbeeld het andere team vragen om de bekers in een enkele driehoeksformatie te “rekken”. [25]

Gemeenschappelijke huisregels stellen spelers in staat om de bal uit de beker te ‘vingeren’ of te blazen als de bal rond de binnenrand draait. Een andere veel voorkomende huisregel stelt dat als een team tijdens zijn beurt beide schoten maakt, er een ‘rollback’ plaatsvindt waardoor elke speler opnieuw kan schieten. [26] In de World Series of Beer Pong-regels vindt slechts een ‘rollback’ van één bal plaats, wat resulteert in een maximum van drie kopjes dat per beurt kan worden gemaakt.

Voor het schieten mogen teams de pingpongballen in bekers met water dompelen om de ballen eraf te wassen. Onderzoek heeft echter aangetoond dat de wasbekers nog steeds bacteriën zoals E. coli kunnen bevatten. [27] [28] Als gevolg hiervan kunnen spelers water in de bekers doen in plaats van bier, en een apart biertje aan de kant houden om uit te drinken.

Gooi technieken

De meest gebruikelijke werptechniek is de boogschot, waarbij men de pingpongbal met de toppen van de duim en wijsvinger vastpakt, de arm schuin houdt met de bal naar boven, en vervolgens gooit met een lichte elleboogbeweging waarbij de bovenarm parallel wordt gehouden met de tafel.

Gooitechnieken beerpong

Sommige spelers gooien “fastball” -stijl die een meer harde hakbeweging gebruikt om de bal in een meer directe lijn naar de beoogde doelbeker te sturen. Een fastball-opname kan gunstig zijn als de huisregels voorschrijven dat een omgestoten beker van de tafel wordt verwijderd, in welk geval een fastball meerdere bekers kan elimineren als hij hard genoeg wordt gegooid.

Een stuiterschot wordt uitgevoerd door de bal naar de cups te laten stuiteren. Afhankelijk van de huisregels, kan een stuiterschot meer dan één beker waard zijn als het andere team de mogelijkheid heeft om een ​​teruggestuiterde bal weg te meppen.

Winnen

Als een team zijn laatste beker leeg drinkt, verliest het andere team, tenzij ze al hun resterende bekers kunnen maken; dit wordt een weerlegging of verlossing genoemd. Als het verliezende team hun verlossingsschoten kan maken, wordt het spel gedwongen tot verlenging waarbij drie bekers worden gebruikt in plaats van de normale tien bekers. Een andere ‘huisregel’ kan voor of tijdens de wedstrijd worden uitgesproken tijdens een shutout.

Een shutout in bierpong vindt plaats als het ene team alle tien de bekers maakt en het andere team geen bekers. Als de shutout toch plaatsvindt, moet het verliezende team doen wat de twee teams besloten hebben, zoals streaken (blote ronde) of een grote hoeveelheid bier drinken. Ook afhankelijk van ‘huisregels’ zijn er andere manieren om het spel te beëindigen. Bekers die per ongeluk in het rek zijn achtergelaten nadat ze zijn gemaakt, staan ​​bekend als death / kill-bekers. Deze bekers zullen het spel onmiddellijk beëindigen als ze opnieuw worden gemaakt.

Gezondheidseffecten

Het spel kan verschillende gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Zoals bij elke activiteit waarbij alcohol is betrokken, kan beerpong ervoor zorgen dat spelers dronken of zelfs dronken genoeg worden om alcoholvergiftiging op te lopen.

-Gewoon een kleine kater, niet zeiken en maak er iets leuks van-

Toernooien en competities

Beerrpongtoernooien worden in de Verenigde Staten gehouden op lokaal, regionaal en nationaal niveau.

De World Series of Beer Pong (WSOBP) is het grootste bierpongtoernooi ter wereld. WSOBP IV, gehouden in januari 2009 in het Flamingo Hotel and Casino in Las Vegas, Nevada, had een hoofdprijs van $ 50.000 en meer dan 800 deelnemers uit de VS en Canada. WSOBP V, gehouden in januari 2010, had meer dan 1.000 deelnemers, waaronder teams uit Ierland, Schotland, Duitsland en Japan. De World Beer Pong Tour heeft stops in verschillende steden en ook geldprijzen.

Een meer gebruikelijke organisatie van bierpongspellen zijn competities die op lokaal of regionaal niveau opereren. Normaal gesproken zal een groep pongliefhebbers teams (partnerschappen) creëren en wekelijks tegen elkaar spelen. Soms hebben de competities websites, ranglijsten en statistieken, terwijl andere zijn gestart door studenten met het doel van intramurale competitie, zoals aan de Universiteit van Californië, Santa Barbara met de “Isla Vista Beer Pong League”, en aan de New York University. [42]

122 comments

sims 4 counter slots aom 28 januari 2022 - 22:08

free slots download for pc https://freeonlneslotmachine.com/

myvegas slots free chips 29 januari 2022 - 05:45

division mod slots https://pennyslotmachines.org/

free igt slots 3 februari 2022 - 16:10
free fun slots no download 3 februari 2022 - 21:47

vegas slots online free https://slot-machine-sale.com/

hot shot slots 4 februari 2022 - 01:58
wind creek online slots 4 februari 2022 - 04:08

free vegas slots online https://download-slot-machines.com/

real penny slots 4 februari 2022 - 08:46

scatter slots characters https://411slotmachine.com/

m.2 optane memory slots 4 februari 2022 - 12:35

free slots video poker https://www-slotmachines.com/

free triple diamond slots 4 februari 2022 - 13:13

heart of vegas free slots https://slotmachinegameinfo.com/

doctoral dissertation help history 10 februari 2022 - 19:43

writing the doctoral dissertation https://buydissertationhelp.com/

citing a dissertation mla 11 februari 2022 - 13:53
how to cite a dissertation apa 7th 11 februari 2022 - 19:28

business dissertation help https://help-with-dissertations.com/

dissertation help uk 11 februari 2022 - 22:14

spss dissertation help london https://mydissertationwritinghelp.com/

dissertation title 12 februari 2022 - 03:17

writing service custom dissertation https://dissertations-writing.org/

dissertation writers 12 februari 2022 - 05:35

dissertation help in dubai https://helpon-doctoral-dissertations.net/

3doubles 22 juni 2022 - 01:39

2presage

2bilateral 4 juli 2022 - 15:13

2insecure

dissertations writing 5 juli 2022 - 16:11

cheap dissertation writing services https://professionaldissertationwriting.com/

uf dissertation format 5 juli 2022 - 18:11

writing a dissertation introduction https://helpwithdissertationwritinglondon.com/

uk dissertation writing 5 juli 2022 - 20:54

dissertation proposal writing https://dissertationwritingcenter.com/

dissertation help glasgow 5 juli 2022 - 23:49

dissertation help scam https://dissertationhelpexpert.com/

dissertation meaning 6 juli 2022 - 01:52

online dissertation writing https://accountingdissertationhelp.com/

writing services 6 juli 2022 - 03:34
thesis dissertation 6 juli 2022 - 09:49

dissertation proposal writing service https://bestdissertationwritingservice.net/

dissertation defense 6 juli 2022 - 12:13

dissertation proposal sample https://businessdissertationhelp.com/

dissertation abstract 6 juli 2022 - 15:49

how long is a dissertation https://customdissertationwritinghelp.com/

help me 6 juli 2022 - 18:45
bestdissertation 6 juli 2022 - 21:45
buy art online berlin 7 juli 2022 - 04:03
resorts online casino nj 25 juli 2022 - 16:33
virgin casino online nj 25 juli 2022 - 19:31

online casino gaming https://firstonlinecasino.org/

ohio online casino 25 juli 2022 - 22:02

reddit online casino https://onlinecasinofortunes.com/

online casino guide 26 juli 2022 - 00:28

online casino no deposit codes https://newlasvegascasinos.com/

best online casino welcome bonus 26 juli 2022 - 00:58

casino online streaming https://trust-online-casino.com/

caesars casino online 26 juli 2022 - 03:44

what is the best online casino https://onlinecasinosdirectory.org/

best online casino in canada 26 juli 2022 - 06:48

best canadian online casino https://9lineslotscasino.com/

online casino no deposit bonus 2021 26 juli 2022 - 09:38

online casino bonus ohne einzahlung https://free-online-casinos.net/

casino online games 26 juli 2022 - 12:19
online casino free bonus no deposit 26 juli 2022 - 15:36

casino mate online casino https://cybertimeonlinecasino.com/

speaking rock casino online 26 juli 2022 - 17:40
lucky tiger online casino 26 juli 2022 - 19:56

mohegan online casino https://vrgamescasino.com/

casino las vegas online 26 juli 2022 - 23:50
las vegas online casino 27 juli 2022 - 04:36
biggest online casino bonus 27 juli 2022 - 06:09

lucky lady casino online https://ownonlinecasino.com/

online casino slot games 27 juli 2022 - 09:49

vegas 777 online casino https://all-online-casino-games.com/

online casino dealer 27 juli 2022 - 10:49

casino royale online free https://casino8online.com/

best vpn for crypto trading 7 augustus 2022 - 11:09
buy uk vpn 7 augustus 2022 - 15:25

zenmate free vpn https://shiva-vpn.com/

vpn buy 7 augustus 2022 - 17:31

avast secureline vpn buy https://freehostingvpn.com/

free vpn\ 7 augustus 2022 - 20:12

express vpn download https://ippowervpn.net/

vpn stocks to buy 7 augustus 2022 - 21:23

free vpn browser https://imfreevpn.net/

how to buy a vpn 8 augustus 2022 - 00:08
vpn mac free 8 augustus 2022 - 03:00
mister gay dating app 23 augustus 2022 - 11:21

chubby chub gay dating https://gay-singles-dating.com/

when a secretive commitment phobic guy you are dating is really gay 23 augustus 2022 - 14:10

gay dating advice – dating a much younger man or 18 yr old in high school https://gayedating.com/

gay dating app 23 augustus 2022 - 16:23

adam for adam gay dating website https://datinggayservices.com/

japanese dating 24 augustus 2022 - 09:33

connecting singles online members https://freephotodating.com/

match dating site 24 augustus 2022 - 13:00

meet women locally https://onlinedatingbabes.com/

free online personals 24 augustus 2022 - 14:25
match dating site 24 augustus 2022 - 17:30
match dating 24 augustus 2022 - 19:19
vip dating now 24 augustus 2022 - 22:16

absolutely free online dating sites https://speedatingwebsites.com/

free chat 24 augustus 2022 - 22:56
online dating single 25 augustus 2022 - 02:54
free local dating site 25 augustus 2022 - 03:24

best web dating site https://lavaonlinedating.com/

meet me now dating site 25 augustus 2022 - 07:36

free dating sites in iran https://freeadultdatingpasses.com/

adult online 25 augustus 2022 - 08:49
date chatting sites 25 augustus 2022 - 11:25

sz dating seiten https://zonlinedating.com/

europe free chat 25 augustus 2022 - 13:10

which is best online dating site https://onlinedatingservicesecrets.com/

royaloander online casino 30 augustus 2022 - 09:27

online casino deutschland https://online2casino.com/

online casino paypal 30 augustus 2022 - 17:27

sicheres online casino https://casinosonlinex.com/

gay web cam chat room 2 september 2022 - 19:38

gay advise chat https://newgaychat.com/

local gay chat 3 september 2022 - 02:56

amature gay video chat https://gaychatcams.net/

gay chat roullrtte 3 september 2022 - 09:07

live gay chat room https://gaychatspots.com/

asain gay chat phone lines 3 september 2022 - 11:09

best gay webcam chat https://gay-live-chat.net/

random chat gay 3 september 2022 - 19:40
gay chat text 3 september 2022 - 22:52

free live gay muscle chat https://gayphillychat.com/

gay live chat 4 september 2022 - 04:50

snap chat gay shoutouts https://gaychatnorules.com/

free live gay web can chat rooms 4 september 2022 - 11:37
oc gay chat rooms 4 september 2022 - 20:01

gay chat rooms columbia sc https://gayinteracialchat.com/

gay bi chat line 20 oktober 2022 - 14:02
order custom paper 20 oktober 2022 - 15:12

websites that write papers for you https://term-paper-help.org/

paper writing services best 20 oktober 2022 - 16:39

need someone write my paper https://sociologypapershelp.com/

college paper service 20 oktober 2022 - 18:18
buy cheap papers 20 oktober 2022 - 19:44

paper writing service superiorpapers https://paperwritinghq.com/

someone to write my paper for me 20 oktober 2022 - 21:05
write my paper for money 20 oktober 2022 - 22:06

professional paper writing service https://write-my-paper-for-me.org/

best online paper writing service 21 oktober 2022 - 01:46

will you write my paper for me https://researchpaperswriting.org/

someone to write my paper for me 21 oktober 2022 - 03:23

custom papers for college https://cheapcustompaper.org/

academic paper writing services 21 oktober 2022 - 04:32

buy cheap papers online https://writingpaperservice.net/

help in writing paper 21 oktober 2022 - 05:51

custom papers online https://buyessaypaperz.com/

pay to do my paper 21 oktober 2022 - 07:39

need someone to write my paper for me https://mypaperwritinghelp.com/

custom written college papers 21 oktober 2022 - 08:29

how to write my paper https://writemypaperquick.com/

custom paper 21 oktober 2022 - 10:20

write my paper co https://essaybuypaper.com/

where to buy college papers 21 oktober 2022 - 11:09

best write my paper website https://papercranewritingservices.com/

Anoniem 21 oktober 2022 - 13:14

ghost writer for college papers https://premiumpapershelp.com/

do my papers 21 oktober 2022 - 14:26

paying someone to write a paper https://ypaywallpapers.com/

custom papers for college 21 oktober 2022 - 15:43

papers writing service https://studentpaperhelp.com/

1zanzibar 25 januari 2023 - 11:20

3thirty-four

courseworks help 5 februari 2023 - 11:13

coursework masters https://brainycoursework.com/

design technology coursework 5 februari 2023 - 13:19

coursework help university https://courseworkninja.com/

design technology coursework 5 februari 2023 - 14:45
coursework writing service 5 februari 2023 - 16:12
coursework samples 5 februari 2023 - 18:23

help with coursework https://courseworkinfotest.com/

coursework research 5 februari 2023 - 19:51

coursework plagiarism checker https://coursework-expert.com/

coursework service 5 februari 2023 - 21:18
coursework planner 5 februari 2023 - 22:43
coursework research 6 februari 2023 - 00:00

coursework only degree https://courseworkdomau.com/

our time dating website 8 februari 2023 - 10:22

meet singles online dating https://freewebdating.net/

free online dating service 8 februari 2023 - 11:44
free adult dating sites 8 februari 2023 - 14:28

best online dating sites https://sexanddatingonline.com/

dating website best 8 februari 2023 - 16:07
free dating site for ladys 8 februari 2023 - 16:40
adult singles 8 februari 2023 - 18:18
free adult dating 8 februari 2023 - 19:15
internet dating site 8 februari 2023 - 21:20
dating for free 8 februari 2023 - 22:24
dating sinulator online 8 februari 2023 - 23:50

free sites sites https://freewebdating.net/

Comments are closed.

Ook interessant

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy