Home Merkwaardig Bier proeven in het Donker

Bier proeven in het Donker

by Sander
Bier proeven in het donker

Bier proeven in het donker, hype of niet? Wij horen het steeds meer om ons heen, ken je dat? Bier proeven in het donker? Wij zijn op onderzoek uit gegaan om uit te zoeken wat dit precies inhoudt, en om eerlijk te zijn vinden we het best grappig.

Het gaat als volg in het werk:

  • Er worden een reeks aan bieren voor je geselecteerd
  • Je weet welke bieren (of soorten pils) er aanwezig zijn
  • De bieren worden voor je ingeschonken
  • Aan jou de taak om zo goed mogelijk te proeven
  • De punten worden voor je op een kaart gezet
  • Aan het eind wordt een winnaar bekend gemaakt.

Onderscheidt van traditioneel

Een reguliere bierproeverij speelt zich meestal af in een bar. Hierbij worden verschillende bieren uitgestald en kan jij een gezellig dagje met je vrienden of vriendinnen verschillende soorten bier proeven. Erg leuk natuurlijk, maar in het donker wordt het wel wat spannender.

Traditioneel vs in het donker

Bier proeven in het donker gaat echt om de beleving. Je smaakpapillen worden letterlijk op de proef gesteld. In een bierproefcursus in het donker leer je smaken onderscheiden en leer je hoe een biertje daadwerkelijk aan zijn unieke smaak komt.

Maak een einde aan de bier discussie

Hoe vaak hoor, of heb je op een verjaardag wel niet een discussie over verschillende biermerken. Met bierproeven in het donker kan je hier dus definitief een einde aan maken. Durf jij de uitdaging aan? Misschien is jouw nieuwe favoriete wel een echt pit biertje ;).

Waarom bier proeven in het donker?

Vaak gaat dit fenomeen gepaard met een lunch, brunch of een diner in het donker. Dit wordt gedaan omdat dit écht alles vraagt van je zintuigen. Hierbij gaat het niet alleen om het proeven van het eten óf het bier. Maar dit vraagt inspanning van al je zintuigen. Indien je dit een keer hebt meegemaakt dan weet je precies wat we hiermee bedoelen. Je merkt dat dit ontzettend veel heeft gevraagd van je zintuigen en dat dit behoorlijk intensief en inspannend was. Wij zijn zelf heel nuchter maar zelfs de meest stoere en fitte personen in onze groep gaven aan dat het behoorlijk inspannend was.

Wij werden in een polonaise naar onze tafels gebracht met een gids die ons begeleide naar onze tafel. Vervolgens kregen wij meerdere gerechten gereserveerd, bij elk gerecht kregen wij een ander soort bier te proeven. Een echte aanraden om een keer te doen met een (grote) vriendengroep. Want je kan elkaar ook lekker opstangen en de anderen de stuipen op het lijf laten schrikken.

Ook interessant

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy