Home Bier recepten Rijke chocoladetaart met bier

Rijke chocoladetaart met bier

by Sander

De lekkerste chocoladetaart met bier! Als je lekker uit wilt pakken met een goed dessert dan wil je dat deze zal aanslaan met een feestdag. Zoals bijvoorbeeld St. Patrick’s Day. Met St. Patrick’s Day wil je natuurlijk een toetje serveren wat te maken heeft met bier. Deze chocoladetaart is heerlijk en blijft lekker vochtig. De lekkere moutsmaak doet je echt denken aan bier en deze wordt aangevuld door Ierse roomglazuur.

Ingrediënten

2 kopjes stevig bier
1-3 / 4 kopjes boter, in blokjes gesneden
3 ons bitterzoete chocolade, gehakt
1 kopje gemoute melkpoeder
1 kopje cacao bakken
1-1 / 2 kopjes zure room
4 grote eieren, kamertemperatuur
3-1 / 2 kopjes suiker
3-1 / 2 kopjes cakemeel
2-1 / 2 theelepels zuiveringszout
1 theelepel zout

GLAZUUR:
1 kopje suiker
1/2 kopje Ierse roomlikeur
6 grote eierdooiers, losgeklopt
1-1 / 2 theelepels vanille-extract
1-1 / 2 kopjes boter, verzacht
1/2 kopje gemoute melkpoeder
Gehakte gemoute melkballetjes, optioneel

  1. Vet en bloem drie 9-in. ronde bakvormen; opzij zetten.
  2. Combineer bier, boter en chocolade in een grote pan. Kook en roer op middelhoog vuur tot boter en chocolade zijn gesmolten. Haal van het vuur; Klop melkpoeder en cacao erdoor. Doe over in een grote kom. Laat 15 minuten staan.
  3. Verwarm de oven voor op 350 °. Voeg zure room en eieren toe aan het chocolademengsel; klop tot goed gemengd. Combineer suiker, bloem, bakpoeder en zout; klop geleidelijk in het chocolademengsel tot het gemengd is. Giet het beslag in voorbereide pannen.
  4. Bak tot een in het midden gestoken tandenstoker er 32-36 minuten schoon uitkomt. Koel 10 minuten voordat u ze uit de pannen naar de draadrekken haalt om volledig af te koelen.
  5. Breng in een grote, zware pan suiker en likeur op middelhoog vuur zachtjes aan de kook; kook tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur. Voeg een kleine hoeveelheid heet mengsel toe aan eierdooiers; doe alles terug in de pan, constant roerend. Kook tot het mengsel dikker wordt, ongeveer 2 minuten langer, constant roerend. Haal van het vuur; roer de vanille erdoor. Koel af tot kamertemperatuur.
  6. In een grote kom met een gardeopzet, roomboter tot een luchtige massa, ongeveer 5 minuten. Klop geleidelijk het suikermengsel erdoor. Melkpoeder toevoegen; klop tot luchtig, ongeveer 5 minuten. Koel indien nodig tot het glazuur de verspreidingsconsistentie bereikt.
  7. Leg de onderste cakevorm op een serveerschaal; verspreid met 2/3 kopje glazuur. Herhaal lagen. Top met de resterende cakevorm. Verdeel het resterende glazuur over de bovenkant en zijkanten van de cake. Zet minimaal 1 uur in de koelkast voordat je het serveert. Indien gewenst, bedek met gehakte melkbolletjes.


Voedingsfeiten 1 plak: 821 calorieën, 48 g vet (29 g verzadigd vet), 220 mg cholesterol, 760 mg natrium, 90 g koolhydraten (64 g suikers, 2 g vezels), 7 g eiwit.

Ook interessant

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy