Home Merkwaardig Cocktails, waar komen ze eigenlijk vandaan?

Cocktails, waar komen ze eigenlijk vandaan?

by Sander
cocktail

Vandaag de dag is het heel gewoon om een cocktail te bestellen. Cocktails zien er chique uit en zijn daarnaast gelukkig ook nog eens ontzettend lekker. Maar wanneer zijn mensen eigenlijk begonnen met het drinken van cocktails en wat is de definitie van een cocktail? Dat laatste kunnen we je alvast verklappen. Al meer dan een eeuw worden cocktails gedronken!

Eigen cocktails maken
Klik op de banner om je eigen cocktails te maken!

Wat is de definitie van een cocktail?

Je hebt ongetwijfeld al meerdere cocktails gedronken in je leven. Maar wat is de definitie van een cocktail eigenlijk? Een drankje mag officieel enkel ‘cocktail’ genoemd worden wanneer deze tenminste drie ingrediënten bevat, waarvan er twee drinkbaar zijn en één alcohol bevat. Krijg je na het lezen van deze uitleg al zin in een cocktail? Wij in ieder geval wel!

Sinds wanneer drinkt men cocktails?

Een cocktail is een hip woord en de drankjes zien er chique uit. Het is daarom niet gek om te denken dat de cocktail nog niet zo oud is. Toch dronk men een eeuw geleden ook al cocktails! Niet vreemd als je bedenkt dat men honderd jaar geleden net uit een pandemie en een oorlog kwam. Een lekker sterk drankje was zeker gewenst. In 1920 werd bier en wijn minder beschikbaar, doordat er sprake was van een drooglegging. Gek genoeg was sterke drank nog wel verkrijgbaar en dus ging men massaal aan de cocktail.

Een cocktail drink je nooit alleen

Cocktails drink je eigenlijk nooit alleen. Deze feestelijke drank drink je samen. Behalve dat het lekker is om een cocktail te drinken, is het ook leuk om met vrienden, familieleden of collega’s te leren hoe je zelf de lekkerste cocktails maakt. Ben je op zoek naar een originele manier van teambuilding? Dan is een cocktail shaken workshop echt iets voor jullie!

En waar komt de naam vandaan?

Het verhaal gaat dat de ‘cocktail’ zijn naam te danken heeft aan een Ierse barman. Hij decoreerde een alcoholische mixdrank met hanenveren. Daar was een Franse gast zo van onder de indruk. Tijdens het proosten sprak hij de legendarische woorden ‘Vive le coq tail!’. Of het echt waar is? Wij zouden er geen cocktail op durven inzetten. Maar het is zeker een mooi verhaal!

Ook interessant

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy