Griekenland, het favoriete vakantieland van vele mensen. Dit is logisch, aangezien het er steevast om en bij de dikke 30 graden is in de vakantiemaanden, je er lekker kan eten, het een land is met een grote geschiedenis,… Maar nog een grote trekpleister zijn de Griekse culinariteiten. Hierover meer.
Vleesspecialisten
Als we het hebben over het eten doet het mooie Griekse land meteen denken aan hun lekkere vlees. Gaande van gyros, souvlaki, politiko,… Altijd vind je er wel je zin. Dit lekkere vlees wordt steevast gecombineerd met tzatziki. Dit is een soort saus, zoals dat wij ketchup of mayonaise combineren bij ons vlees. Deze tzatziki is fris, maar bevat wel wat look. Denk er dus aan dat je hier nog enkele dagen plezier aan kan hebben.
Ook geven de Grieken hun klanten altijd grote porties. Zij kijken niet op een lepel gyros meer of minder.
Vloeibaar lekkers
Bij die lekkere voeding drinken de Grieken ook heel graag wat lekkers. Wijn is daar een grote specialiteit. Al van voor de tijdsdatering Christus werd dit hier gedronken. Het klimaat is dan ook uitstekend om aan wijn- en druiventeelt te doen. Ook de grote variatie aan druivensoorten zorgt voor een divers wijnaanbod. De bekendste soort wijn is de Samos wijn. De naam krijgt deze wijn van het eiland waarop het geteeld wordt. Gelegen ten noorden van Rhodos. Deze wijn bevat de Muscat druif, een unieke soort.Naast de vele verschillende wijnen, heeft Griekenland ook een bekend aperitief. Ouzo is dit. Griekse Ouzo is een typisch Griekse drank. Toeristen nemen dit steevast mee naar huis. Dit is een anijsdrank, die puur gedronken kan worden of gemixt wordt met water.
Griekenland is dus niet enkel bekend om zijn mooie stranden en zomerse temperaturen, maar ook voor zijn culinaire specialiteiten.