Home Bier Hoe je van je bierbuik af komt

Hoe je van je bierbuik af komt

by Sander
bier buik

Wat is een bierbuik?

Veel mannen hebben een bierbuikje. De buikstreek is de plek waar, bij mannen, de overtollige calorieën worden opgeslagen. Bij vrouwen is dit meer rondom de heupen en de billen. Een bierbuikje kan je krijgen door het regelmatig drinken van bier maar kan ook komen door te weinig beweging of te veel suikerrijke voeding. Een bierbuik is meer dan cosmetisch vervellend; vet wat in de buikstreek wordt opgeslagen brengt de nodige gezondheidsrisico’s met zich mee. Het is daarom goed om een bierbuikje aan te pakken. In dit artikel lees je hoe je dat doet.

Wat veroorzaakt een bierbuik?

Het is niet per se bier, maar te veel calorieën die je getailleerde taille kunnen veranderen in een buik die boven je broek uitsteekt. Elke vorm van calorieën – of het nu gaat om alcohol, suikerhoudende dranken of te grote porties voedsel – kan het buikvet verhogen. Alcohol lijkt echter een bijzondere associatie te hebben met vet in de buik.

Over het algemeen wordt alcoholgebruik geassocieerd met grotere tailles, want als je alcohol drinkt, verbrandt de lever alcohol in plaats van vet.

Bier krijgt ook de schuld omdat alcoholcalorieën snel kunnen oplopen na een avondje doorzakken. Een doorsnee bier bevat 150 calorieën – en als je er meerdere in één keer achterover tikt, kun je een ernstige calorie-overbelasting krijgen.

En vergeet de calorieën niet van het voedsel dat je wegspoelt met die bieren. Alcohol kan je eetlust vergroten. Verder, als je bier drinkt in een bar of op een feest, is het eten dat voorhanden is vaak dikmakende kost zoals pizza, droge worst, kaas en gefrituurd voedsel.

Waarom heet het een bierbuik?

Een bierbuik is een uitpuilende buik. Mannen kunnen dit hebben terwijl ze op de rest van het lichaam niet echt vet zijn. Het vet concentreert zich echt rondom de buikstreek. Het is een kenmerkend bij mannen die dagelijks de kroeg bezoeken en wordt daarom bierbuik genoemd. Door regelmatig alcohol te drinken daalt het testosterongehalte waardoor het lichaam meer vet gaat opslaan, het metabolisme gaat achteruit. Mannen die dagelijks 3 of meer glazen bier drinken hebben 80% kans op het krijgen van een bierbuik dan mannen die niet drinken.

Maar ook mannen die geheelonthouder zijn kunnen een bierbuik krijgen. De buikstreek is simpelweg de regio waarin het mannelijke lichaam lichaamsvet als eerste opslaat. En vervellend genoeg is dit ook de hardnekkigste regio om vet kwijt te raken. Het is zelfs de regio waarin vet als laatste verloren gaat.

Het gevaar van een bierbuik

Heb je een bierbuik dan komt dit omdat vet zich rondom de organen heeft opgeslagen. Dit wordt het viscerale vet genoemd. We helemaal allemaal een klein beetje visceraal vet nodig. Dit dient ter bescherming van de organen tegen stoten of andere invloeden van buitenaf. Maar teveel visceraal vet is slecht voor de gezondheid. Zelfs mensen die er verder slank uit zien kunnen te veel visceraal vet hebben.

Te veel visceraal vet zorgt ervoor dat de insulinegevoeligheid slechter wordt. Bij een verminderde insulinegevoeligheid wordt de kans op overgewicht groter alsmede de kans op diabetes type 2. Visceraal vet zorgt ook voor inflammatie. Inflammatie zijn laaggradige ontstekingen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Inflammatie legt beslag op de capaciteit van het immuunsysteem zodat je vatbaarder wordt voor infectieziekten. Op de langere termijn kan chronische inflammatie overgaan in chronische ziekten zoals Alzheimer, hart- en vaatziekten en diabetes type 2.

Bier en hop

Voor het bereiden van bier wordt gebruik gemaakt van hop. Dit geeft een zoet tegengewicht tegen het bier van zichzelf vrij bitter van smaak is. Hop bevat een stof die fyto-oestrogeen wordt genoemd. Dit is een plantenstof die het vrouwelijke hormoon oestrogeen imiteert. Drink je vaak bier dan kan dit voor hormonale veranderingen zorgen. Het testosterongehalte wordt lager terwijl het oestrogeengehalte hoger wordt. Hierdoor gaat je lichaam meer lichaamsvet opslaan waardoor je een bierbuikje krijgt.

Wat te doen bij een bierbuik?

Heb je een bierbuik dan is het goed om een aantal aanpassingen in je dieet te gaan maken. Het drinken van alcohol belast de lever. Het is daarom goed om minder voedingsmiddelen te eten die de lever belasten. In ieder geval op de dagen dat je bier wilt drinken. Een overschot aan glucose legt een groot beslag op de lever. Glucose is afkomstig van de koolhydraten die we eten en van de suikers die fabrikanten tegenwoordig in veel voedingsmiddelen stoppen. Bronnen van koolhydraten die veel mensen eten zijn pasta, rijst, aardappelen en brood. Het lichaam heeft maar een beperkte capaciteit om glucose op te slaan. Het overschot aan koolhydraten wordt door de lever omgezet in vet zodat het opgeslagen kan worden. De lever is ook belast met de verwerking van fructose (een vorm van suiker) en het afvoeren van lichaamsvreemde stoffen.

Lichaamsvreemde stoffen zijn stoffen die niet in het lichaam thuis horen. De lever en de nieren zijn belast met de taak om deze af te voeren. Zo vormen alcohol, bestrijdingsmiddelen, cosmetica, luchtvervuiling, tabaksrook een belasting op het zuiverend vermogen van het lichaam. Je kan dit ondersteunen door een lever reiniging te doen. Zeker als je regelmatig drinkt is het goed om een paar keer per jaar een detox te volgen.

Het is goed om een deel van de koolhydraten in je dieet te vervangen voor eiwit- en vetrijke voedingsmiddelen. Zo hou je de bloedsuikerspiegel beter stabiel en ontlast je de lever.

Drink je regelmatig dan helpt het natuurlijk ook om minder of minder vaak te gaan drinken. Drink je zo nu en dan om ontspannen te kunnen worden bedenk dan dat helemaal stoppen met drinken averechts kan werken. Stress is namelijk iets wat zorgt voor het vasthouden en opslaan van vet. Dit komt omdat het stress hormoon cortisol zorgt voor het vasthouden en opslaan van vet. Wil je afvallen dan is het daarom belangrijk dat je zo min mogelijk stress hebt en voldoende ontspanning hebt. Zorgt een glaasje drank normaal gesproken voor de nodige ontspanning dan kan je dit ook in iets anders gaan zoeken. Veel mensen hebben baat bij bijvoorbeeld yoga, mindfulness of meditatie. Maar dit is voor iedereen persoonlijk.

Het is ook goed om meer te gaan bewegen. Sporten zorgt voor een betere insulinegevoeligheid. Glucose wordt dan beter opgenomen door het bloed. Door deze verbeterde opname heb je minder insuline nodig. Dit is gunstig als je je bierbuikje kwijt wilt. Het hormoon insuline zorgt namelijk voor de opslag en het vasthouden van buikvet. Als de bloedsuikerspiegel omlaag gaat dan kan ook de insulinespiegel omlaag en wordt het makkelijker om buikvet te verbranden.

Het is in ieder geval belangrijk om je niet te laten ontmoedigen als je van je buikje af wilt. Bedenk dat mannen pas als laatste hun buikvet zullen verliezen. Het kan daarom lang duren voordat je resultaat te zien zal krijgen.

Ik wil van mijn bierbuik af!

In de zomer, tijdens de feestdagen of op teveel feestjes geweest? Heeft dit een negatieve invloed gehad op je buik en wil je hier snel verandering in brengen? Helaas, je zult in beweging moeten komen. Sorry dat we het slechte nieuws moeten brengen.

Bierbuik veel gestelde vragen

Hoe lang duurt het om van een bierbuik af te komen?

Het opbouwen van spieren door het hele lichaam is een cruciale stap om bij van je bierbuik(je) af te komen. Hoe meer spieren je opbouwt des te sneller zal de bierbuik verdwijnen. Door tien tot twaalf weken consistent lichaamsbeweging te doen zul je al snel een afname van je bierbuik zien.

Wat is de oorzaak van een bierbuik?

Te veel calorieën van welk soort dan ook, of ze nu afkomstig zijn van alcohol of suikerhoudend voedsel of gewoon van het eten van te veel voedsel, kan het buikvet vergroten. Aangezien een gemiddeld biertje meer dan 150 calorieën kan bevatten, duur het niet lang voordat de calorieën worden opgenomen (in de buik).

Van welk eten krijg je een bierbuik?

De “Bierdarm” is niet alleen een mythe. Voedingsmiddelen met veel eenvoudige suikers, zoals die in snoep, frisdrank en bier, bevatten veel calorieën. Extra calorieën worden uiteindelijk als vet in het lichaam opgeslagen. Het consumeren van voedsel en dranken met veel suiker kan snel leiden tot gewichtstoename.

123 comments

all free 777 slots games 28 januari 2022 - 16:05
slots machines 28 januari 2022 - 21:54
loosest slots san diego 29 januari 2022 - 00:36

bellagio slots guide https://candylandslotmachine.com/

free slots home 12345 29 januari 2022 - 04:40

cleopatra slots free https://pennyslotmachines.org/

pompeii slots 29 januari 2022 - 06:26

pop slots free chips https://slotmachinesworld.com/

play free slots for fun 3 februari 2022 - 16:48

best us online slots https://slotmachinesforum.net/

deal no deal slots 3 februari 2022 - 21:29
scatter slots 4 februari 2022 - 02:04

konami slots download https://beat-slot-machines.com/

computer memory slots 4 februari 2022 - 02:33
jackpotjoy slots download 4 februari 2022 - 07:14

sun and moon slots https://411slotmachine.com/

interactive slots 4 februari 2022 - 11:59

gossip slots casino https://www-slotmachines.com/

free 777 slots no download 4 februari 2022 - 13:34
dissertation search 10 februari 2022 - 19:49

i need help writing my dissertation https://buydissertationhelp.com/

dissertation express 11 februari 2022 - 19:12

need dissertation help https://help-with-dissertations.com/

writing doctoral dissertation 11 februari 2022 - 22:22

ed d dissertation topics https://mydissertationwritinghelp.com/

dissertation literature review help 12 februari 2022 - 04:20

dissertation definition https://dissertations-writing.org/

need dissertation help 12 februari 2022 - 04:41
2perfectly 20 juni 2022 - 15:10

1derivation

3recover 4 juli 2022 - 16:23

3hallowed

dissertation help leicester 5 juli 2022 - 11:37

writing dissertation service https://professionaldissertationwriting.org/

dissertation cover page 5 juli 2022 - 21:12

dissertation writing service online https://dissertationwritingcenter.com/

uf dissertation format 5 juli 2022 - 23:44
dissertation help for phd candidates 6 juli 2022 - 03:05

dissertation title generator https://examplesofdissertation.com/

best dissertation writing service 6 juli 2022 - 05:57

doctoral dissertation help your https://writing-a-dissertation.net/

dissertation writing services 6 juli 2022 - 14:08

writing doctoral dissertation https://customdissertationwritinghelp.com/

writing tutor 6 juli 2022 - 20:48

writing a dissertation prospectus https://dissertationhelpspecialist.com/

dissertation research and writing 7 juli 2022 - 00:23

proposal and dissertation help 2000 words https://dissertationhelperhub.com/

swedish online casino 25 juli 2022 - 15:23

online casino real money paypal no deposit https://download-casino-slots.com/

riversweeps online casino app android 25 juli 2022 - 19:10

online casino spiele https://firstonlinecasino.org/

online casino usa 25 juli 2022 - 20:38

real money online casino https://onlinecasinofortunes.com/

caesars casino online 25 juli 2022 - 22:40

wind creek casino online gaming https://newlasvegascasinos.com/

online casino list 26 juli 2022 - 01:45

maryland live casino online https://trust-online-casino.com/

grand casino online 26 juli 2022 - 04:39

caesars palace online casino https://onlinecasinosdirectory.org/

choctaw casino online 26 juli 2022 - 06:47

caesars casino online bonus code https://9lineslotscasino.com/

my choice casino online 26 juli 2022 - 09:19

online casino free play no deposit https://free-online-casinos.net/

free casino slot games online 26 juli 2022 - 12:21

delaware online casino https://internet-casinos-online.net/

foxwoods online casino 26 juli 2022 - 14:56

online casino for real money usa https://cybertimeonlinecasino.com/

mgm michigan online casino 26 juli 2022 - 16:28

live casino online free https://1freeslotscasino.com/

drake online casino 26 juli 2022 - 20:29

vegas online casino https://vrgamescasino.com/

craps online casino 26 juli 2022 - 23:44
bet mgm online casino 27 juli 2022 - 02:19
mohegan online casino 27 juli 2022 - 03:30

soaring eagle online casino https://onlineplayerscasino.com/

casino online usa 27 juli 2022 - 09:46

online casino free bonus no deposit https://all-online-casino-games.com/

no deposit online casino bonus 27 juli 2022 - 11:29

real online casino win real money https://casino8online.com/

100% free vpn 7 augustus 2022 - 11:49

best vpn location for warzone https://freevpnconnection.com/

best free windows 10 vpn 7 augustus 2022 - 17:07

free vpn no credit card https://freehostingvpn.com/

best vpn for fire stick 7 augustus 2022 - 19:31

best vpn for apple https://ippowervpn.net/

best mobile vpn 7 augustus 2022 - 22:35

free vpn firestick https://imfreevpn.net/

how to buy a vpn server 7 augustus 2022 - 23:33

zenmate free vpn https://superfreevpn.net/

free gaming vpn 8 augustus 2022 - 02:46
best free mac vpn 8 augustus 2022 - 05:24

best vpn in the world https://rsvpnorthvalley.com/

gay tips for gay bottom dating 23 augustus 2022 - 11:49

gay mature daddy dating site https://gay-singles-dating.com/

gay dating game orgy 23 augustus 2022 - 13:52

arizona gay speed dating https://gayedating.com/

#ИМЯ? 23 augustus 2022 - 16:45
best free online dating websites 24 augustus 2022 - 09:29
free women 24 augustus 2022 - 13:24

free online dating site https://onlinedatingbabes.com/

dating app 24 augustus 2022 - 15:13

silver singles dating site https://adult-singles-online-dating.com/

top online sites 24 augustus 2022 - 16:14
free text dating services 24 augustus 2022 - 19:21
dating free sites 24 augustus 2022 - 21:01

free adult dating sites https://speedatingwebsites.com/

nyhentai 24 augustus 2022 - 23:30
interracial dating 25 augustus 2022 - 02:09

ourtime free trial https://wowdatingsites.com/

dating website free 25 augustus 2022 - 05:15
best online dating 25 augustus 2022 - 06:03

online marriage sites in usa https://freeadultdatingpasses.com/

free onilne dating 25 augustus 2022 - 09:20
local singles 25 augustus 2022 - 12:18

singles dating site https://zonlinedating.com/

personals online 25 augustus 2022 - 13:40
wind creek casino online games homepage 30 augustus 2022 - 06:11

best online casino fast payout https://onlinecasinos4me.com/

best online casino deposit bonus 30 augustus 2022 - 12:54

online casino with free signup bonus real money usa 2020 https://online2casino.com/

mgm casino online 30 augustus 2022 - 17:45

nj online casino free money https://casinosonlinex.com/

dubuque gay chat 2 september 2022 - 21:15

vietnam gay chat https://newgaychat.com/

gay chat aveneu 3 september 2022 - 04:01

gay black video chat https://gaychatcams.net/

fcn free gay chat 3 september 2022 - 08:19
ladybug chat noir gay 3 september 2022 - 11:58

chat avenue gay room https://gay-live-chat.net/

skype gay chat 3 september 2022 - 16:46

gay chat avenue https://chatcongays.com/

sex chat gay 3 september 2022 - 20:52

gay guys into perv chat https://gayphillychat.com/

free gay sex chat 4 september 2022 - 05:02

gay phone chat lines https://gaychatnorules.com/

gay live chat 4 september 2022 - 09:46
gay cam chat roulette 4 september 2022 - 14:46

free gay phone chat men’s room https://free-gay-sex-chat.com/

gay sex chat roulette 4 september 2022 - 17:03

free boys gay chat https://gayinteracialchat.com/

free gay live chat 20 oktober 2022 - 13:45

free chat and web cam sites for bi and gay men https://gaymanchatrooms.com/

thesis paper help 20 oktober 2022 - 14:50

paper writing service college https://term-paper-help.org/

pay to write a paper 20 oktober 2022 - 16:54

someone to write my paper https://sociologypapershelp.com/

custom thesis papers 20 oktober 2022 - 18:13

write my philosophy paper https://uktermpaperwriters.com/

writer paper 20 oktober 2022 - 19:40

order custom paper https://paperwritinghq.com/

write my paper online 20 oktober 2022 - 20:36

buy college papers online https://writepapersformoney.com/

i need someone to write my paper 20 oktober 2022 - 22:07

paper writing services best https://write-my-paper-for-me.org/

pay to write papers 20 oktober 2022 - 23:27

thesis papers for sale https://doyourpapersonline.com/

buy papers online 21 oktober 2022 - 00:34

pay someone to write a paper for me https://top100custompapernapkins.com/

help with writing paper 21 oktober 2022 - 03:12

cheap custom papers https://cheapcustompaper.org/

help me with my paper 21 oktober 2022 - 05:23
cheap paper writing service 21 oktober 2022 - 06:26

write my persuasive paper https://buyessaypaperz.com/

buy paper online 21 oktober 2022 - 07:12

help with filing divorce papers https://mypaperwritinghelp.com/

help in writing paper 21 oktober 2022 - 09:26

write my apa paper https://writemypaperquick.com/

help with writing papers 21 oktober 2022 - 10:34

college papers writing service https://essaybuypaper.com/

order paper online 21 oktober 2022 - 12:05
buy papers for college online 21 oktober 2022 - 13:13

pay someone to write paper https://premiumpapershelp.com/

pay someone to write a paper 21 oktober 2022 - 14:32

write my english paper for me https://ypaywallpapers.com/

2covered 25 januari 2023 - 18:38

1exalting

coursework project 5 februari 2023 - 11:47
custom coursework writing service 5 februari 2023 - 13:10

coursework only degree https://courseworkninja.com/

buy coursework 5 februari 2023 - 14:34
coursework samples 5 februari 2023 - 18:59
coursework on a resume 5 februari 2023 - 19:57

coursework science https://coursework-expert.com/

coursework masters 5 februari 2023 - 21:04

creative writing coursework ideas https://teachingcoursework.com/

coursework website 5 februari 2023 - 22:10
coursework master 5 februari 2023 - 23:19

coursework psychology https://courseworkdomau.com/

online dating and personals at 8 februari 2023 - 10:01

free adult date sites https://freewebdating.net/

top online dating 8 februari 2023 - 10:48
european singles dating sites 8 februari 2023 - 11:50
farmersonly 8 februari 2023 - 15:30

our time dating service https://onlinedatingsurvey.com/

internet dating service 8 februari 2023 - 17:18

free online dating sites https://onlinedatingsuccessguide.com/

adult singles 8 februari 2023 - 18:35
gay mature dating 8 februari 2023 - 21:10
shemale dating 8 februari 2023 - 22:00

meeting with my lady https://freedatinglive.com/

zoosk dating sitef 8 februari 2023 - 23:47

Comments are closed.

Ook interessant

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy