Home Geen categorie Hoe kies ik de beste BBQ?

Hoe kies ik de beste BBQ?

by Sander

Welke keuze maak je in het doolhof van al die verschillende barbecues? Er zijn veel barbecues beschikbaar: 

  • houtskool
  • gas
  • houtpellets
  • elektrisch

Barbecues kunnen mobiel, draagbaar, ingebouwd in een aanrecht of geïntegreerd in een buitenkeuken zijn.

Houtskoolbarbecue

De houtskoolbarbecue, een echte klassieker, is weer helemaal in stijl door de bijzondere smaak die hij aan eten geeft. Fabrikanten bieden modellen een aantal aantrekkelijke kenmerken: een eigentijdse uitstraling, verbeterde prestaties, solide constructie, praktische werkoppervlakken en opslag, meer mogelijkheden om hout toe te voegen, grotere asopvanger en een propaan aansteker. Het is licht en daarom ideaal om te kamperen.

Sommige modellen hebben een verstelbare ventilatieopening, die de verbranding versnelt naarmate de ventilatieopening meer wordt geopend, een beetje zoals een warmteregeling. Een geïntegreerde thermometer helpt je de temperaturen bij te houden.

Houtskool is verkrijgbaar in stukjes of briketten. Stukken houtskool worden gemakkelijk aangestoken en snel warm. Briketten zijn moeilijker om te beginnen en gaan veel langer mee, waardoor ze ideaal zijn om te braden. De hoogte van het rooster kan meestal worden aangepast, evenals de bak onder de houtskoolbriketten. Modellen met ronde deksels zorgen voor een betere warmteverdeling.

Aangezien sommige gemeenten het gebruik van gasbarbecues op balkons van appartementen en appartementen hebben verboden, kunnen houtskoolbarbecues een interessant alternatief vormen. Ze kunnen alleen buitenshuis worden gebruikt, hoewel ze 

niet worden aanbevolen bij harde wind.

Gasbarbecue

Er zijn twee soorten gasbarbecues: barbecues die propaangas gebruiken uit een hervulbare tank en barbecues die aardgas gebruiken dat rechtstreeks op het elektriciteitsnet is aangesloten. Welke van de twee is populairder? Propaan is de winnaar, vanwege de toegankelijkheid en mobiliteit.

Gasbarbecues zijn eenvoudig in gebruik; ze warmen snel op en de temperatuur kan gemakkelijk worden gecontroleerd. Voedsel en marinades behouden hun smaak. Gasbarbecues kunnen alleen buiten worden gebruikt. Het gebruik ervan is mogelijk verboden op bepaalde plaatsen en in flatgebouwen.

Elektrische barbecue

Praktisch in stedelijke gebieden, elektrische grills kunnen het hele jaar door worden gebruikt. Ze zijn verkrijgbaar in twee maten, met een groot of een klein kookoppervlak. Het compacte model is perfect voor één of twee personen. Elektrische barbecues hebben echter meer tijd nodig om op te warmen, waardoor het kookproces veel langzamer gaat.

Het barbecueseizoen kan met een elektrische barbecue worden verlengd tot het hele jaar, omdat ze zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt: een uitstekende keuze voor appartements- en condo-bewoners. Milieuvriendelijke elektrische barbecues gebruiken een verwarmingselement om de grill direct op te warmen. Giet water in de bak onder de grill, en terwijl het eten kookt, druppelt het vet in het water en verbrandt het niet. Er worden geen rook of giftige dampen geproduceerd.

Beste Barbecue?

Wat is nou eigenlijk de beste bbq? Dat is lastig te zeggen dit hangt echt volledig af van je smaak, de tijd die je hebt, de stijl van jezelf en je omgeving. Zorg er wel voor dat je ook altijd het beste houtskool erbij kiest, zodat je optimaal kunt genieten van je eigen bbq in je eigen tuin de hele zomer lang!

Ook interessant

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy