Home Bier recepten Kip op bierblik

Kip op bierblik

by Sander
kip op blik

Kip op bierblik klinkt misschien een beetje luguber maar het is een zeer eenvoudige manier om een heerlijke malse kip te bereiden. Daarnaast is het de perfecte gelegenheid om zelf ook een aantal biertjes weg te tikken. Hou je niet van bier of heb je geen blikjes bier in huis? Geen nood, het gaat bij het bereiden van de kip niet om het soort blikje dat je gebruikt. Het gaat om het blikje zelf, voor de bereiding kan je dus prima een ander soort blikje gebruiken.

Blikje

Hoe ga je te werk?

Steek je barbecue aan en sluit de deksel. De deksel heb je nodig, op een wegwerp barbecue gaat je dit dus niet lukken. Zorg ervoor dat de vlammen gedoofd zijn voordat je de barbecue kan gebruiken. De koelen dienen asgrijs te worden. Maak je gebruik van een kleine barbecue? Zorg er dan voor dat je de roosters verwijderd. Leg een braadslee direct op de kolen zodat je de deksel kan sluiten. Als je beschikt over een grote barbecue dan kan je de kip gewoon op het rooster neerzetten. Tijd om de kip op bierblik klaar te maken!

Hete kolen

Breng de kip op smaak

Je wilt de kip een lekker, volle smaak meegeven natuurlijk. Voeg alle ingrediënten samen en breng je marinade goed op smaak met zwarte peper. Wij hebben zelf de volgende ingrediënten gebruikt om de kip te marineren:

  • Citroen
  • Rozemarijn
  • Zwarte peper
  • Zout
  • Olijfolie

Hoe ga je te werk?

Gebruik een blikopener om de bovenkant van het blikje bier te verwijderen. Giet de helft van het bier uit (doe het in een glas om te drinken!) En laat de rest in het blik zitten, omdat het de kip vochtig houdt tijdens het koken. Leg de kip met de benen naar beneden op het blik, zodat het lijkt alsof hij rechtop zit met het blik in de holte. Laat de kip staan ​​en kan rechtop op de barbecue staan, in de braadslee of direct op de grill, aan de zijkant zonder kolen. Sluit het deksel en kook gedurende 1 uur en 20 minuten tot de kip bruin is, het vlees zacht is en de sappen helder zijn. Als de sappen niet helder zijn, kook dan nog 10 minuten en controleer opnieuw. (Om in de oven te koken, verwarm tot 200C / 180C ventilator / gas 6. Zet de kip op een bakplaat, leg hem op de bodem van de oven en volg dezelfde kooktijd.)

Ook interessant

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy