Home Horeca Op het terras: zomerse biertjes voor hem en haar

Op het terras: zomerse biertjes voor hem en haar

by Sander
terras pakken zomerse biertjes voor hem en haar

De zomer komt er weer aan, en dat betekent de zon in, de stad in, korte broeken en jurkjes en vooral: lekker op het terras met een biertje in je hand. De meeste restaurants hebben een bierkaart met tientallen soorten biertjes. De lekkerste picks voor hem en haar hebben wij eruit gehaald voor je, zodat je zorgeloos op het terras van de zon kan genieten.

Voor hem

Een heerlijk zachte dorstlesser voor deze zomer is het IJ Wit. Brouwerij ‘T IJ stuurt deze goudbruine biertjes uit het lokale Amsterdam. Het zachte schuimkraagje, de lichte citrustint en de licht-zoete afdronk zorgt ervoor dat dit stevige witbiertje wel héél lekker door drinkt. Pas maar op!

Een klassieker is de kruidige maar zeer verfrissende La Chouffe. Het 8% volle biertje herken je aan het kaboutertje op het bier. Ook hier vind je een lichte citrussmaak terug. De Belgische La Chouffe Blond is populair voor de krachtige smaak. Een heerlijk biertje die ook vaak verkrijgbaar is als bokbiertje.

Een zacht en subtiel biertje, maar toch zeker bekend, is de Leffe Blond. Voor op het terras erg lekker, in de middag en in de avond. Het blond abdijbiertje neemt een beetje bitterheid mee, de vanilletoetsen maken hem vervolgens weer wat soepeler. Het perfecte zomerbiertje, waar je er zo een paar van achterover tikt.

Biertjes op het terras: voor hem en haar

Voor haar

Een favoriet op het terras is altijd al het kriekbiertje geweest. De Liefmans Fruitesse zie je altijd wel ergens terugkomen op het terras. Het fruitige zomerbiertje heeft een roze of lichtrode kleur. De rode vruchten zorgen voor een heerlijk frisse en intense smaak. Een beetje ijs erbij en je bent ‘good to go’!

Nog zo’n klassieker is de Amstel Radler. Het lage alcoholpercentage zorgt ervoor dat je nog beter kan genieten van de combinatie van bier en citroenwater. Zacht en zoet, dit biertje is niet meer weg te denken van de terrassen. De Radler 0.0% wordt net zo vaak genuttigd in de zon.

Een ultiem zomerbiertje is de Desperados. Dit is een welkome mix van bier en tequila en is inmiddels als goed geïntegreerd in onze drinkomgeving. Door het toegevoegde tequila is het bier niet zo bitter, maar toch heeft het frisse biertje een zekere bite van smaak. Snij een citroentje voor in het biertje en genieten maar!

Ook interessant

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy