Home Geen categorie Proef je zelf gebrouwen bier!

Proef je zelf gebrouwen bier!

by Sander

Wat is er nu lekkerder, dan je eigen gebrouwen biertje. Waar je vroeger niet de mogelijkheid had om dit te kunnen doen, zijn de tijdens absoluut veranderd. Dus wil jij genieten van je zelfgebrouwen bier, dan kan dit! Lijkt jou dit wel wat en wil je graag weten hoe jij je eigen bier kunt brouwen, dan is het zaak dat je even goed oplet. Het is namelijk een stuk gemakkelijker, dan je aanvankelijk zult denken. Veel mensen hebben namelijk nog altijd het idee dat dit alleen mogelijk is wanneer je beschikt over een enorme installatie, maar dat is allang niet meer het geval. Je kunt tegenwoordig namelijk met een bierbrouw pakket en een grote pan heel gemakkelijk vanuit je eigen keuken aan de slag. Hoe je dit doet, vertellen we je hier.

Bestel een pakket

De eerste stap voor het zelf brouwen van je eigen bier, is natuurlijk het bepalen van de smaak. Doordat de keuze enorm is, kun je het zo gek niet bedenken of je kunt hier wel een passend pakket bij vinden. Dit kun je gemakkelijk online doen, maar ook bepaalde winkels kun je hiervoor terecht. Het leuke aan deze pakketten is, is dat je hier toch zo’n 6 liter bier mee kunt brouwen. Voldoende om dus met een paar vrienden eens lekker van te kunnen genieten. Mocht het bevallen, dan kun je deze volgende keer zo hetzelfde biertje brouwen. Ook is het natuurlijk leuk om met een aantal vrienden een proeverij te organiseren. Zo brouwt iedereen z’n eigen biertje en spreken jullie een avond af, waarop jullie ze allemaal gaan proberen.

Het proces

Nadat je het pakket in huis hebt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk je eigen gebrouwen bier proeven. Toch moet je nog even geduld hebben. Het brouwproces is namelijk niet heel veel werk, maar het neemt wel de nodige tijd in beslag. Dat heeft ermee te maken, dat je na een aantal stappen het bier een tijdje moet laten rusten. Dit komt omdat er een natuurlijk gistingsproces op gang dient te komen, die de uiteindelijke smaak aan je bier meegeeft. Omdat dit zo ontzettend belangrijk is, moet je hier ook absoluut alle tijd voor nemen. Maak dus geen overhaaste beslissingen om te denken dat het wel goed is, want dat zal de uiteindelijke smaak van je bier natuurlijk niet ten goede komen.

Ook interessant

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy