Home Bier receptenGerechten met bier Rundvlees quiche met bier

Rundvlees quiche met bier

by Sander
  1. Verwarm de oven tot 160 ° C / 140 ° C ventilator / gas 3. Gebruik een vuurvaste braadpan met deksel, om ui en bleekselderij in de boter zacht te maken. Roer de bloem erdoor tot het is verdwenen en roer er dan het rundvlees en de Worcestershire-saus door. Verkruimel in bouillonblokjes en voeg tijm toe. Giet het bier erbij, laat het sudderen, dek het af en kook 2½ uur in de oven. Verwijder het deksel en kook nog 30 minuten – dit zou de saus mooi moeten indikken.
  2. Verhoog de oven tot 200 ° C / 180 ° C ventilator / gas 6. Voor het deeg, klop de bloem, niervet en 1 theelepel zout in een keukenmachine tot er geen niervet klonten zijn. Laat de motor draaien en druppel in 1 eetlepel water tot het deeg begint samen te komen, kantel het dan op een licht met bloem bestoven oppervlak en breng het samen met je handen.
  3. Rol de helft van het deeg uit en bekleed er een taartvorm van 20-22 cm mee. Schep met een schuimspaan al het vlees erin en giet er wat saus over totdat het vlees net bedekt is. Doe de rest van de saus in een pan. Rol het resterende deeg uit om de quiche te bedekken. Knip de rand af met een klein, scherp mes en krimp of vork de randen om af te dichten. Maak een klein hartje van stekken. Bestrijk de bovenkant van de quiche en het hart met losgeklopt ei, dompel het hart dan in maanzaad en blijf bij de bovenkant. Bak 30-40 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Warm de saus opnieuw op en serveer met de quiche samen met wat puree en groenten.

Ingrediënten

1 ui , gehakt
1 kleine selderij stok, gehakt
2 el boter
2 el bloem
700 g rundvlees scheenbeen, veertjes of stoofvlees, in grote stukken gesneden
1 eetlepel Worcestershire-saus
2 blokjes runderbouillon
2 takjes tijm
540 ml blik met donker bier
Voor het deeg
500 g bloem, plus een beetje extra
250g niervet
1 ei geklopt
Paar snufjes maanzaad

Heb je meer kookinspiratie gekregen door het lezen van dit artikel? Kook niets te lang met handige website van kooktijd.com

Ook interessant

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy