Home DIY Slakken bierval – de meest verantwoordelijke slakkenval

Slakken bierval – de meest verantwoordelijke slakkenval

by Sander
Slak op blad

Ja we weten het, het klinkt raar. Waar bier al niet goed voor is toch? Misschien is dit wel de meest verantwoorde en meest duurzame manier om van slakken af te komen. Een bierval tegen slakken. Lét op, hoewel dit een zeer effectieve manier is om van slakken af te komen kan het voorkomen dat andere dieren ook ten onder gaan aan de beruchte bierval.

Hoe werkt het?

Het concept kan niet makkelijker: Vul een pot of emmer met bier, graaf deze in totdat de rand nét boven de grond uitsteekt. De slak zal zich tegoed doen aan het bier en vreedzaam sterven. Echter is het niet eens nodig om de pot of de emmer volledig in te graven. De slakken zullen vanzelf op het bier afkomen en er alles aan doen om een duik te nemen. Oftewel, een zeer effectieve manier om van slakken af te komen. En als we voor de slakken mogen spreken is er een vervelender manier om tot je eind te komen toch?

Bier tegen slakken

Een gevecht tegen de elementen

Elk jaar is het weer een gevecht tegen de elementen. Waarschijnlijk stop jij veel energie in het onderhoud van je (moes)tuin en ongetwijfeld zie je als velen vaak gaten in bladen. Hier zit niemand op te wachten en daarnaast is het erg zonde van al de energie die je in je tuin hebt gestoken! Veel mensen denken dat “reguliere” slakken met een huisje de grootste veroorzaker zijn van de schade in de tuin. Het is echter gebleken dat de naaktslakken voor de grootste problemen zorgen. Het probleem van naaktslakken is dat deze lastig te vinden zijn. Zij verstoppen zich namelijk onder de grond, en komen tevoorschijn wanneer zij trek hebben.

Werkt een bierval slakken altijd?

Wanneer slakken je echt tot waanzin drijven kan je er altijd nog voor kiezen om slakkenkorrels te kopen. Let wel op welke korrels je koopt! Een aantal van deze korrels zijn slecht voor het milieu en schadelijk voor andere dieren!

5 comments

chat with a gay stranger 14 januari 2022 - 10:48

gay bear free webcam chat rooms https://bjsgaychatroom.info/

Reply
which senior gay dating app has most members lakeland fl 14 januari 2022 - 15:15

dating sites for hiv black men gay https://gaypridee.com/

Reply
gay teen chat rooms 14 januari 2022 - 16:28

free live gay web cam chat rooms https://gaytgpost.com/

Reply
hiv gay chat san diego 14 januari 2022 - 20:50

gay chat rooms for free without registration https://gay-buddies.com/

Reply
gay dating simulator 15 januari 2022 - 20:55

free gay dating older men https://speedgaydate.com/

Reply

Leave a Comment

Ook interessant

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy