Home Horeca Sport en bier: Feiten en cijfers!

Sport en bier: Feiten en cijfers!

by Sander
sport en bier

Sport kijken terwijl je bier drinkt voelt gewoon natuurlijk aan. Het is Amerikaans. En het is moeilijk om je een tailgating plek voor te stellen zonder een koelbox met bier. Of een stadion zonder een volle plastic beker. Nee, eigenlijk is het triest. Het is echt triest om sport voor te stellen zonder bier. Je hebt gewoon iets kouds in je hand nodig terwijl je ogen op het veld gericht zijn. Dus hier zijn een paar statistieken, feiten en cijfers om u een idee te geven van hoe groot ’s werelds liefde voor bier en bal is.

Sportfans houden van bier

48%

Het percentage fans dat drinkt tijdens sportevenementen, volgens een studie van de Universiteit van Minnesota. Ze voerden hun onderzoek uit bij 13 Major League Baseball-wedstrijden en 3 NFL-wedstrijden. Omdat blijkbaar meer mensen tailgate voor deze sporten en ze zijn makkelijker te onderscheppen voor enquêtes en blaastests bij de ingangen van stadions.

Even een sidenote, want wat is er nou leuker dan met je maten op de bank naar sport kijken met een biertje er bij? Kijk dan live formule 1 hier zonder dat je een abonnement hoeft af te sluiten!

Daarbij hoort natuurlijk ook een TV om te kunnen kijken. Gelukkig hebben wij een lijst opgesteld met de beste buiten TV’s die er verkrijgbaar zijn, zodat je lekker met je vrienden buiten TV kunt kijken.

18%

Mensen die tailgaten voor de wedstrijden, volgens dezelfde studie. Echt? Wij vinden dat dit getal groter moet zijn. Van die groep tailgaters, had 82% minstens twee drankjes op. En 8% dronk helemaal niets. Ik vraag me af wat ze aan het doen waren…

Van tailgaten word je dronker. Duh.

Zij die meldden dat ze dronken waren op een tailgate party (samenkomst, soirée, barbecue, hoe je het ook wil noemen) voor een wedstrijd, hadden veertien keer meer kans om de wedstrijd dronken te verlaten.

Jongere mensen zuipen harder. Ook duh.

Als je jonger bent dan 35, heb je acht keer meer kans om de wedstrijd dronken te verlaten dan de rest van het publiek. Is er iemand verbaasd over dit?

5,000

Het aantal mensen dat dronken een NFL wedstrijd verlaat. (Dat is ongeveer 1 op de 12 mensen in de menigte in een NFL stadion. En grappig genoeg hadden de fans van de Monday Night Football-wedstrijden de grootste kans om dronken te vertrekken van alle onderzochte wedstrijden.

Bier is de favoriet van de fans.

Deze studie vroeg Amerikanen aan welke drank voor volwassenen ze dachten wanneer 11 verschillende sporten werden vermeld. Niet verrassend is het bier voor football (75%) en baseball (70%), maar ook voor autoracen (55%) en hockey (51%). Welke sporten passen minder goed bij bier? Volgens de ondervraagden past wijn goed bij pro-tennis, terwijl sterke drank en likeur goed passen bij paardenraces. Oké, dat kunnen we zien.

Maar voor regelmatige drinkers en sportfans is bier veruit de meest geconsumeerde drank bij het kijken naar een sport, of het nu persoonlijk is of op TV. Dus het is mogelijk dat de verkoop van die zetels met bekerhouders zal stijgen…

Nee echt. Bier is veruit favoriet bij NFL-wedstrijden.

Bier was goed voor 86% van alle verkochte alcohol bij Indianapolis Colts’ wedstrijden in één seizoen. In 11 thuiswedstrijden in 2013 gaven fans meer dan 4,2 miljoen dollar uit aan bier. Sterke drank (12% van de verkoop) en wijn (2%) haalden samen nog geen 1 miljoen dollar.

Bier en sport

Buffalo Bills fans winnen deze met een gemiddeld alcoholgehalte van 0,076. (Maar dit is niet de eerste keer dat ze de dronkenste in de NFL worden genoemd.) Ze worden op de voet gevolgd door Philadelphia Eagles en Detroit Lions fans met een gemiddeld promillage van 0.069. Gek genoeg is er geen correlatie tussen het record van een team en het aantal dronken fans, dus niemand lijkt zijn verdriet te verdrinken of te hard te feesten op basis van hun verliezen en overwinningen.

Ook interessant

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy