Home Bier brouwen Thuis bier brouwen: niet zo lastig!

Thuis bier brouwen: niet zo lastig!

by Sander
bier brouwen thuis bierproefwinkel

Een nu weer opkomende trend is het brouwen van bier vanuit huis. Thuis zitten we nu allemaal, en het vinden van een hobby was nog nooit zo belangrijk. Als je een passie voor bier hebt kan je de trotse eigenaar van een thuis-bierbrouwpakket worden. Maar waar begin je? Lees ons volledige stappenplan: Bier brouwen in 4 eenvoudige stappen.

Benodigdheden

Om te beginnen met het brouwen van je eigen bier, moet je bepaalde materialen en ingrediënten in huis hebben. Als je eens wilt kijken of het wat voor je is, kan je een starterspakket aanschaffen.

De basispakketten bestaan veelal uit een tapkraan, een gistemmertje en een waterslot. Vaak worden de ingrediënten voor het brouwen al geleverd en hoef je alleen de juiste stappen te volgen om je eerste eigen biertje te ontwikkelen. Met een starterspakket heb je de eerste essentiële materialen al in huis en kan je zorgeloos je nieuwe hobby testen.

bier brouwen thuis bierproefwinkel

Bier brouwen: een dure hobby?

Ondanks dat je online dure en uitgebreide pakketten ziet langskomen, hoeft het brouwen van je eigen bier niet perse duur te zijn. Je bepaalt zelf hoeveel je erin wil steken. Er zijn al pakketten beschikbaar vanaf €29,50. Natuurlijk zijn de mogelijkheden dan gelimiteerd. Je werkt dan bijvoorbeeld niet met een professionele schrootmolen om de ingrediënten te malen, maar met moutextract. Hierin zijn bijna alle ingrediënten al voor je gemixt, wat het gemakkelijker maakt voor beginners.

Wanneer je je eigen draai aan je biersmaak wilt geven en er serieuzer mee bezig bent, is het misschien een goed idee om uit te breiden naar een pakket voor gevorderden. Ook kan je zelf de benodigde materialen aanschaffen. Denk hierbij aan onder andere de schrootmolen, een brouwketel en een koeler. Hiervoor ben je al snel rond de €500 euro lichter. Zoals bij vele hobby’s bepalen dus je wensen de kosten.

Aan de slag!

Het brouwen van je eigen bier vanuit huis hoeft dus echt niet moeilijk of duur te zijn. Hoeveel tijd en budget je erin stopt bepaal je helemaal zelf. Je vindt verschillende recepten gemakkelijk online. Bestel een starterspakket, kies je favoriete bierrecept en beginnen maar!

Ook interessant

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy