Home Bier recepten Verschillende manieren om met bier te koken

Verschillende manieren om met bier te koken

by Sander
licht beslag met bier

De verdiensten van bier gaan veel verder dan het openbreken van een koud biertje na een lange dag. De mooie smaken van een biertje passen ook heel goed bij deze verschillende gerechten..

We pleiten er al lang voor om de tijd en moeite te nemen om bier te combineren met eten, maar we zijn ook grote fans van het gebruik van bier in recepten. Hetzelfde principe is van toepassing bij het gebruik van wijn om gerechten meer body en smaak te geven, en bier is (meestal) goedkoper dan wijn. Omdat bier zo complex is, moet je verschillende tinten en stijlen gebruiken voor geschikte recepten, en we hebben een paar ideeën om je op weg te helpen.

Verlicht je beslag

Fans van gastropub fish & chips zullen geen vreemden zijn van het concept van het toevoegen van bier aan beslag. Het werkt als bruisend water om de mix te carboniseren, waardoor het knapperiger, lichter en luchtiger wordt. Ons recept voor gefrituurde visbeten vraagt ​​om een ​​vol bier zoals stout of brown ale, maar lichter bier zoals witbier, pils en IPA zou ook werken. Bierbeslag mag niet worden gereserveerd voor vis – gebruik het ook om uienringen, calamares of tempura te coaten.

Gebruik het blikje

Hier hebben we eerder een artikel over geschreven, namelijk kip op bierblik! Dit is iets dat je niet elke dag ziet – een hele kip met een biertje kan zijn … je snapt het wel. Deze nogal lomp uitziende serveermethode (ook wel bekend als ‘bierkolf’) heeft een zeer serieus doel. Door het openen van het rechtopstaande bierblikje kan de inhoud van het blikje verdampen en blijft het vlees tijdens het koken vochtig. Ons recept gebruikt een half blikje, dus je kunt de rest opdrinken terwijl je wacht tot de magie gebeurt.

kip en bier

Op vis

Je bent misschien geneigd om aan te nemen dat stevig bier beter werkt met rood vlees, maar dat is niet zo – dit zonnige recept gebruikt Jamaicaanse pils om een ​​rokerig glazuur te creëren voor gegrilde vis. Terwijl de kruidige, pikante biermarinade zijn weg vindt naar schuine strepen in de zijkant van de snapper, versmelt het geheel om een ​​Caribische smaaksensatie te creëren. Uiteraard is een goed gevulde koelkast met het eerder genoemde Jamaicaanse pils een absolute must om erbij te serveren.

vis en bier

Voeg een scheutje toe aan soep

De sleutel tot dit uiensoeprecept is om de uien gedurende een lange periode – tot 40 minuten – te laten koken om de zoetheid naar voren te brengen, die een boost krijgt wanneer de scheut bier kookt tot een rijke, donkere nectar. Serveer met de traditionele toast met een Anglo-twist met nootachtige Lincolnshire Poacher-kaas.

In cake

Hier hebben we ook eerder een artikel over geschreven, en gek genoeg sloeg deze niet zo aan (haha). Ja het klinkt als een hele slechte combinatie, bier en cake maar geloof ons. Probeer het een keertje! Chocolade- en Guinness-cake is een geweldige plek in de bakwereld. De vochtige, donkere spons krijgt een ‘resonerende, ijzerhoudende smaak’ (om de grote Nigella Lawson te citeren) van de stout, en de kokette wolk van glazuur geeft een afgewerkt effect dat een pint van het machtige zwarte spul nabootst. Onze versie verdeelt het biscuitbeslag in individuele dariole-vormpjes, zodat de ‘babycakes’ een beetje lijken op omgekeerde, minder melige chocoladefondants. De slagroomtopping heeft een scheutje champagne want – waarom niet?

cake en bier

Om kaas op toast op te fleuren

Bier en kaas: het zou moeilijk zijn om betere partners te vinden. Met de winnende combinatie kun je kaas op toast een paar serieuze kiekjes geven door een rarebit-mix te maken – een soort turbokaas op toast met een almachtige stoot. Combineer lente-ui, bier, boter, ei en paneermeel in een pan en laat het heerlijke drankje afkoelen tot het stevig is. Om te serveren, stapel het hoog op beschuitbollen of toast en gril tot de rarebit-mix verandert in een gesmolten, vochtige massa. Excuseer ons terwijl we wegdromen in mijmering …

Om te smoren

We houden van linzen vanwege hun smaakabsorptiefactor, maar we hadden er nooit aan gedacht om ze met bier te combineren totdat Tom Kerridge ons op onze vrolijke weg naar uber-lentildom leidde. Hij gebruikt witbier in dit bijgerecht van puy-linzen met sjalotten, lamsbouillon en tijm. Het gerecht is ontworpen om te worden geserveerd met zijn in zout gebakken lamsschenkel, maar je kunt het vlees weglaten en serveren met een hoofdgerecht naar keuze.

Leave a Comment

Ook interessant

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy