Home SpeciaalbierIPA Wat is IPA bier?

Wat is IPA bier?

by Sander
IPA bier

IPA staat voor India Pale Ale, wat een soort bier is dat in de late 18e eeuw voor het eerst in Engeland werd gebrouwen. Het wordt gekenmerkt door zijn hoppige smaak en sterke bitterheid, die wordt bereikt door een grote hoeveelheid hop aan het brouwsel toe te voegen. IPA-bieren zijn meestal amber- of koperkleurig en hebben een medium tot hoog alcoholgehalte. Ze zijn vaak verbonden met de beweging van craft beer en zijn populair onder bierliefhebbers vanwege hun bolde, hoppige smaak.

Maak je eigen IPA bier een perfect pakket om te bestellen voor jezelf of als cadeau!
Ook een prachtig IPA DIYS bierbrouwpakket!
Bekijk al de IPA bierpaketten van BrewMonkey op Bol.com

Wat is de geschiedenis van IPA bier?

IPA bier werd gebrouwen met extra hop om het te kunnen transporteren naar India zonder dat het bedierf tijdens de lange reis. De extra hop gaf het bier een bittere smaak en een hogere alcoholpercentage, wat het geschikt maakte om lange tijd te bewaren. IPA is tegenwoordig een van de populairste bierstijlen ter wereld en wordt overal geproduceerd. Het wordt gekenmerkt door een bittere smaak en aroma van hop, en een hogere alcoholpercentage dan sommige andere bierstijlen.

Wat zijn populaire IPA bieren in Nederland?

Er zijn veel populaire IPA-bieren in Nederland. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Jopen Mooie Nel: Dit is een IPA van Jopen Bier uit Haarlem, Nederland. Het heeft een fruitige smaak met tonen van citrus en tropische vruchten.
  • Oedipus Mama: Dit is een populaire IPA van Oedipus Brewing uit Amsterdam. Het heeft een bittere smaak met tonen van citrus en tropische vruchten.
  • De Molen Hemel & Aarde: Dit is een IPA van De Molen Brouwerij uit Bodegraven, Nederland. Het heeft een bittere smaak met tonen van citrus en pine.
  • La Trappe Isid’or: Dit is een IPA van Bierbrouwerij de Koningshoeven, beter bekend als La Trappe. Het heeft een bittere smaak met tonen van citrus en tropische vruchten.
  • St. Bernardus ABT 12: Dit is een zware, donkergouden abdijtripel van Brouwerij St. Bernardus uit Watou, BelgiĆ«. Het heeft een complexe smaak met tonen van karamel, gedroogd fruit en kruiden.

Wat zijn populaire buitenalndse IPA bieren?

Net als in Nederland zijn IPA bieren ook erg in trek in het buitenland. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Sierra Nevada IPA: Dit is een van de meest populaire IPA-bieren in de Verenigde Staten en wordt geproduceerd door Sierra Nevada Brewing Co. Het heeft een bittere smaak met tonen van citrus en pine.
  • Lagunitas IPA: Dit is een ander populaire IPA uit de Verenigde Staten, geproduceerd door Lagunitas Brewing Co. Het heeft een fruitige smaak met tonen van citrus en tropische vruchten.
  • Stone IPA: Dit is een IPA van hoge kwaliteit van Stone Brewing Co. Het heeft een bittere smaak met tonen van citrus en grapefruit.
  • Bell’s Two Hearted Ale: Dit is een populaire IPA van Bell’s Brewery in Michigan, Verenigde Staten. Het heeft een fruitige smaak met tonen van citrus en pine.
  • Founders All Day IPA: Dit is een lichtere IPA met een hoge drinkbaarheid, geproduceerd door Founders Brewing Co. in Michigan. Het heeft een bittere smaak met tonen van citrus en tropische vruchten.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van populaire IPA-bieren. Er zijn veel meer op de markt en het is een kwestie van persoonlijke voorkeur welke je het lekkerste vindt. Probeer verschillende IPA’s om te zien welke je het lekkerste vindt!

Ook interessant

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy