Home Geen categorie Zelf bier brouwen – Is dat moeilijk?

Zelf bier brouwen – Is dat moeilijk?

by Sander

Veel mensen die je zult vragen of het brouwen van bier moeilijk is, zullen je waarschijnlijk beantwoorden met ja. We kennen immers ook alleen maar enorme brouwerijen, waardoor het al snel lijkt dat het niet voor een iedereen is weggelegd. Toch is dit absoluut niet het geval. Zelf bier brouwen is tegenwoordig zelfs makkelijk dan ooit tevoren. Dat komt, doordat je tegenwoordig eenvoudig een starterspakket kunt bestellen, waarmee jij aan de slag kunt. Het enige wat jij nodig hebt, is een grote pan waarin je aan het werk kunt en voor de rest zit alles in het door jou bestelde pakket, hoe makkelijk is dat? Dus heb jij er altijd al van gedroomd om je eigen bier te kunnen brouwen, dan is dit je moment!

Welke soorten bieren kun je brouwen?

In principe kun je allerlei verschillende soorten bier brouwen. Zo kun je kiezen voor een bierbrouw pakket van je favoriete dubbel, maar behoort ook een tripel of IPA tot de mogelijkheden. Doordat de keuze enorm is, is de kans dus vrij groot dat er altijd wel één of meerdere soorten tussen zitten, die jou wel aanspreken. Wanneer je uiteindelijk je keuze hebt gemaakt, heb je vaak je bestelling al binnen enkele dagen in huis. Zodra dit het geval is, kun je aan de slag. Aangezien het belangrijk is, dat alles goed schoon is, is het aan te raden ervoor te zorgen dat je alles wat je gebruikt van te voren goed controleert. Is dit namelijk niet het geval, dan kan het zijn dat dit zorgt voor een andere smaak aan je bier en dat wil je natuurlijk absoluut niet.

Hoe lang duurt het proces?

Het brouwen van bier duurt vaak niet langer dan een paar uur, echter is de tijd die ertussen zit een stuk langer. Na de eerste stappen doorlopen te hebben, dient het bier namelijk te gisten. Dit is een natuurlijk proces, wat je dus ook gewoon z’n gang moet laten gaan. Dit is het belangrijkste onderdeel van het proces en zorgt voor de smaak van het bier. Naarmate je het laat gisten, komen de enzymen vrij, waardoor je bier z’n uiteindelijke smaak krijgt. Zorg er daarom dus ook voor, dat je deze stap niet onderschat en volledig laat uitvoeren. Doe je dit niet, dan zal je dit merken in de uiteindelijke smaak van je bier.

Ook interessant

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy