Home SpeciaalbierKriek Kriekbier

Kriekbier

by Sander
kriekbier lambic kriek

Natuurlijk zijn er vele heerlijke speciaalbieren met verschillende smaken op de markt. Een steeds populairdere speciaalbier is de kriek. Dit zoete, ontzettend lekkere frisse fruitbiertje is heerlijk voor een fijne dag in de zon op het terras met je vrienden. Wat weet je eigenlijk allemaal over kriekbier?

Wat is kriekbier precies?

Kriek bier is een biertje met een basis van zure Lambic. Lambiek is afkomstig van jenever- en brandewijnstokers, die vroeger in de wintermaanden de speciale biertjes brouwden met de excentrieke smaak. De Lambiek geeft een fruitige kersensmaak aan het bier af na een geruime tijd. Daar krijgen we de heerlijk fruitige kersensmaak van. met de toevoeging van fruit. In de meeste kriekbiertjes is maar liefst 25% echt fruit toegevoegd.

Verschillende soorten kriekbier

Zoals je misschien wel hebt gezien, zijn er verschillende soorten kriek. De kleur van de kriek hangt af van het soort fruit dat is toegevoegd. Zo heb je ze met zure kersen uit Schaarbeek, de oorspronkelijke variant van het kriekbier. Andere soorten kersen kunnen de smaak en kleur van het biertje aanpassen. De meeste kriekbiertjes hebben een friszure smaak, wat het overigens een lekker zomerbiertje maakt.

De merken van kriekbier die je het meeste ziet zijn Lindemans, Liefmans, Belle-Vue, Mort-Subite en Timmermans. Deze zijn bij de meeste terrassen beschikbaar.

Bij de meeste kriekbiertjes ligt het alcoholvolume gemiddeld tussen de 4% en 5%. De optimale temperatuur moet 5 à 6 graden Celsius hebben. Meestal wordt het kriekbier uit een bolglas gedronken.

5 comments

sex chat. gay descreet pueblo 14 januari 2022 - 10:23
young gay dating porn video 14 januari 2022 - 13:14

best free gay dating sites in florida https://gaypridee.com/

gay chat washington 14 januari 2022 - 18:02

gay chat city https://gaytgpost.com/

chat cam gay random 14 januari 2022 - 20:27

gay group chat https://gay-buddies.com/

hispanic gay dating sites 15 januari 2022 - 20:51

black gay old men dating apps https://speedgaydate.com/

Comments are closed.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy